© Marpol TV 2015

Deva Partisi'nden Sokak Hayvanları Sorununa Çözümler

DEVA Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı; İl Başkanı Uzm.Dr. İrfan Karatrutlu, Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Avukat Aybala Uzun, İl Başkan Yardımcıları Murat Şahinkanat ve Gönül Demir ile birlikte sokak hayvanlarını gözeten ve çözümleri içeren bir basın açıklaması yaptı.

 Konuya ilişkin Deva Partisi Kahramanmaraş  İl Başkanlığında bir açıklama yapan DEVA Partisi Kahramanmaraş Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Aybala Uzun şunları söyledi:

“Türkiye genelinde sokaklarda yaşadığı kayıt altına alınmış köpek sayısı yaklaşık 800.000’dir. Bu sayıya kediler de eklendiğinde sayının milyonları geçtiği tahmin edilmektedir. Kanunun belirttiği sorumluluklar yerine getirilmediği için sokak hayvanlarının sayısı özellikle sahipsiz köpek popülasyonu kontrolsüz biçimde artmış, beslenme ve sürüleşme sorununu da beraberinde getirmiştir. Vatandaşlarımız, yetkililerden bu konuda sağduyulu ve ivedi bir çözüm beklemektedir.

"Kuzey ilçelerimiz için barınakların acilen yapılması gerekiyor"

İlimize baktığımızda kuzey ilçelerimiz için barınakların acilen yapılması gerekiyor. Özellikle Elbistan öncelikli olmak üzere diğer ilçelerimize de barınakların derhal yapılması gerekiyor. Bu durum şu an Kahramanmaraş’ın kanayan yarası. Şunu söylemeliyim ki; çözüm konusunda bir boşluk olduğu sürece; hayvanları katletmeyi öneren insanlar da olur,  hayvanların yerini tespit ederek hayvanları zehirlemeyi amaçlayan siteler de kurulur, dilendirenler de olur, mama toplayıp mamaları geri veterinere satanlarda olur, ortada bir çözüm boşluğu olduğu sürece bunların tamamı olacak.

"Vatandaşlarımız, sağduyulu ve ivedi bir çözüm bekliyor”

DEVA Partisi olarak çözüm önerilerimizi Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlığı olarak toplumun büyük çoğunluğunu memnun edecek ve sokak canlarını da gözeten çözümleri içeren metnimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Bu metin, STK’lar başta olmak üzere kamuoyunun tüm paydaşlarının katkılarına açıktır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER