1 metre yer satmadım 1 lira da borçlandırmadım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1 metre yer satmadım 1 lira da borçlandırmadım
Asrın felaketinin merkez üssü olan Pazarcık’ta kurumlarla kusursuz diyalog kuran Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, “milletimin emanetine sonuna kadar sahip çıkıyorum. Güzel ilçemizde yapılacak daha çok işimiz var.” Dedi.

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan internetten yayın yapan bir TV kanalının canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. Depremin ilk dakikalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat kendisini arayarak talimat verdiğini ve devletin tüm imkânlarını hemen seferber edileceğini söylediğini dile getiren Başkan Yılmazcan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla devletimizin tüm imkânları deprem bölgesine seferber edildi. Edirne’den Hakkâri’ye, Muğla’dan Artivin’e tüm ülke insanlarımız da hayırda yarıştı. Allah hepsinden razı olsun, kardeşliğin en güzel duygularını yaşadık.” Dedi.
MERKEZ ÜSSÜYÜZ AMA EN HIZLI TOPARLANAN İLÇE OLDUK
Yeryüzündeki kara depremlerinin en şiddetlisini yaşayan Pazarcık’ta hızla bir toparlanma olduğunu, bölgeyi incelediklerinde ise en hızlı şekilde toparlanan ilçe olduklarının görüleceğini dile getiren Başkan Yılmazcan şöyle konuştu, “Paydaş Belediyelerimizin katkısı, koordinatör valilerimizin yoğun mesaileri ile bizim kusursuz koordinasyon ve katkımızla ilçemiz kısa sürede toparlandı. Esnaflarımız kısa sürede faaliyetlerine başlamıştı. İlçemizde hayatı olağana çevirmeyi başardık. Tabiki eksilerimiz olabilir, onu da hızla gideriyoruz. İlçemizde inşaat ruhsatı da veriyoruz, mikro bölgeleme sonucunda yapılacak kat sayları bellli. Buna göre imar çapı verebiliyoruz. İlçemizdeki enkaz kaldırmada da birinci durumdayız.” Dedi.
EL BİRLİĞİ İLE İLÇEMİZİ AYAĞA KALDIRIYORUZ
Pazarcık ilçe genelinde yıkılan, ağır hasarlı ve yıkılacak konut sayısının 17 bin civarında olduğunu ifade eden Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ilçelerinde çok bina yıkıldığını, ilçelerini gezerken hüzne boğulduğunu fakat bu cendereden hemşerilerinin güveni ve hükümetin desteği ile çok kısa sürede çıkmaya başladıklarını dile getirdi. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerinin de desteğinin görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Başkan Yılmazcan, “Gurbetçilerimiz hem ilçelerine hem de ilçe halkına salip çıktı, varını yoğunu ortaya koydu. Hepsinden Allah razı olsun, ilgilenmeye de devam ediyorlar, bir an olsun yalnız bırakmıyorlar” diye konuştu.
KALICI KONUTLAR VE KÖY EVLERİ YÜKSELİYOR
Evsiz kalan hemşerilerinin bir an önce evlerine kavuşması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kalıcı konut yapımı için kendilerine yer göstermesi istediğini de hatırlatan Başkan Yılmazcan, “Bakanımızın bu talebini emir olarak kabul edip hemen ekibimizle çalıştık, sonuçta bu hizmetin acileyiti hemşerilerimiz için çok önemliydi. İlçemizde Bağdınısağır Mahallesi Alıçlı Mevki ve İncirli Mahallesi mevkiini toplu konut alanı olarak önerdik. İlk etapta 4 bin konut yapılacak ve bunun 3 bin konutunun ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Yaklaşık bin tanesinin ise bu yıl içeresinde hak sahiplerine teslimi yapılacak. Köy evlerimizde ise 1500 konut ve 110 ahırın ihalesi yapıldı. Bunun da yaklaşık 600’ünün teslimi yapılacak.
65 KM SICAK 350 KM SATHİ KAMPALAMA YAPILDI
İlçemiz merkezinde 65 km sıcak asfalt yaptık. 1 km sıcak asfaltın maliyeti 3 milyon TL. Pazarcık Belediyemizin bütçesinden para çıkmadı, asfaltın bitümü alıp Büyükşehir Belediyemize teslim ediyoruz, Büyükşehir Belediyemizde 3 km sıcak asfalt yapacağına 10 km yapıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. İlçe belediyelerle Büyükşehir Belediye arasındaki uyum şehre yapılacak hizmetlerin önünü daha da açacaktır. 4,5 yıllık hizmet sürecimde kırsal mahallelerimize 350 km sathi kaplama yaptık. Milyonlarca liraya mal olan bu hizmeti kendi bütçemizden karşılamadık, uyum ve kusursuz diyaloğumuz hizmetlerin gelmesine neden oldu. Örneğin Tilkiler mahallemiz 50 yıldır asfalt bekliyordu ve biz 30 km oraya asfalt yol yaptık.” Dedi.
BEN SATMAYA DEĞİL YAPMAYA GELDİM
Başkanlık görevi süresince partisi ve görüşü ne olursa olsun işten çıkartmadığını da hatırlatan Başkan Yılmazcan, işçiler üzerinden yapılacak siyasete karşı olduğunu ifade ederek, “Seçimden öncede söylenmiştim, yine söylüyorum, ben satmaya değil yapmaya geldim. Hemşerilerim bana güç verdi, destek verdi. Pazarcık’ta hemşerilerimin ve bundan sonra doğacak hemşerilerimin de hakkını korumaya çalıştım. 1 metre yer satmadım, bir lira da borçlanmadım. Tüm hizmetlerimizi sıcak diyalog kurarak, Ankara’da kapı kapı dolaşarak yapmaya çalıştım.” Dedi.
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ 6 AYDA FAALİYETE GEÇECEK
Dönemin Milletvekili Mehmet Ali Yılmazcan ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun döneminde ayrılan Küçük Sanayi sitesinin inşaatının kendi döneminde başlamasının sevindirici olduğunu dile getiren Başkan Yılmazcan şöyle konuştu; “Küçük esnafımız, zanaatkârlarımız çok sıkıntı çekti. Bir taraftan evinin geçimini sağlayıp ilçemize hizmet eden esnaf kardeşlerimiz zor şartlarda altında çalışırken, diğer taraftan da hemşerilerimiz balkona çıkamıyoruz diye beni arayıp yakınıyorlardı. Çok şükür seçimden önce vaatlerim arasında bulunan küçük sanayi sitemizi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. En son Sayın Bakan Murat Kurum geldiğinde Küçük Sanayi Sitesini gündeme getirdim, Sayın Bakan hemen talimat verdi ve ihalenin yapılmasını istedi ve inşaatımız yükseliyor. 150-200-250 metrekare büyüklüğünde 142 iş yeri esnafımıza 6 ay içerisinde teslim edilecek.”
İLÇE MERKEZDE SU SORUNUNU ÇÖZDÜK, KIRSAL İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ
Pazarcık’ın en büyük sorunlarından birinin içme suyu olduğunu bildiklerini ve bu yönde sayısız girişim ve çalışma yaptıklarını da hatırlatan Başkan Yılmazcan, “bilindiği üzere deprem nedeniyle su yataklarının yer değiştirmesi, kuruması, azalması bizleri bu konuda sıkıntıya düşürdü. Bizim Kısıklı ve Aksu bölgesinden dalgıç pompalarla getirdiğimiz içme suyunda 60-70 lt azalma oldu. Hemşerilerimizden su konusunda talepler gelmeye başladı. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizle her zaman irtibat halindeydik ve su konusunda Pazarcık’ta büyük bir sorun olduğunu dile getirdim. Başkanımız DSİ’nin sondaj ekipmanlarıyla daha çabuk olacağını söylemesi üzerine hemen o zamanki Orman ve Su Bakanımız Vahit Kirişçi ile görüştük ve DSİ sondaj vurmaya başladı. Yerin 200 mt altında saniyede 200 Lt su bularak şebekeye verdik. Ayrıca 110 lt daha ilave ederek ilçemizin saniyede 180 lt su ihtiyacının kat kat üstünde su vererek ilçe merkezinin içme suyu sorununu çözmüş olduk.
HELETE’DEN GELEN SUYA 6 AYDA KAVUŞACAĞIZ
Helete’den gelen su konusunda Büyükşehir Belediyemiz çok yakında müjdeyi verecek. Daha önce protokol imzalanmıştı, ödenek sorunu vardı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ödenek sorununu da çözerek çok kısa zaman içeresinde temel atılacak. Helete kaynak içme suyu 6 ay içerisinde ilçe merkezimizle buluşacak. Çevre yolumuzla ilgili de ihale yapılmış, müteahhit firmaya yer teslimi gerçekleşmişti. Şuan çalışmalar devam ediyor fakat kamulaştırmada çıkan sorunlar nedeniyle yavaş işliyor. O bölgede acil kamulaştırma yaptırabilirsek, çok kısa zaman içerisinde çevre yolumuz faaliyete geçer.” Dedi.
Başkan Yılmazcan konuşmasının sonunda Pazarcık için çalışmaya devam edeceklerini belirterek ileri döneme yönelik mesajlar verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Güngör, İlbank Genel Müdürü Recep Türk'ü AğırladıÖnceki Haber

Başkan Güngör, İlbank Genel Müdürü Recep...

Başkan Güngör, “Azerbaycan Mahallesi'nin İnşası Hız Kazandı”Sonraki Haber

Başkan Güngör, “Azerbaycan Mahallesi'nin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar