40 Bin Öğrenciye Sınavlara Hazırlık Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
40 Bin Öğrenciye Sınavlara Hazırlık Desteği
Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde şehir genelinde lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere LGS, TYT ve AYT deneme sınavı düzenlendi. Şehir genelinde 495 okulda eş zamanlı olarak yapılan sınavlara yaklaşık 40 bin öğrenci katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek olmak adına faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle şehir genelinde sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlenen deneme sınavlarının ikincisi gerçekleştirildi. Şehir genelinde 495 okulda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen LGS, TYT ve AYT deneme sınavlarına 8. ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 40 bin kişi katılım sağladı. Gerçekleştirilen deneme sınavlarının kendilerini analiz etmekte ve sınavlara motivasyon konusunda çok faydalı olacağını ifade eden öğrenciler, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

 

Öğrencilerimizin Yanındayız

Şehir genelinde gerçekleştirilen deneme sınavlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Şube Müdürü Selahaddin Uğur, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör öncülüğünde eğitimi ve öğrencilerimizi desteklemek adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda il genelinde 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik sınavlara hazırlık mahiyetinde olacak deneme sınavlarının ikincisini gerçekleştiriyoruz. Tüm öğrencilerimize katılacakları sınavlarda başarılar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde eğitimi ve öğrencilerimizi desteklemek adına çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

İş Birliğiyle Çalışıyoruz

Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde eğitim ve öğretimi desteklemek adına pek çok projeye imza atıldığının altını çizen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, “Eğitim ve öğretimi geliştirmek adına Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Daha önce üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize destek olması için ülkemizin tanınan eğitimci ve yazarlarını şehrimizde misafir ederek okullarda seminerler düzenledik. Bugün de yine aynı mahiyette şehrimizde lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize yönelik 495 okulumuzda deneme sınavı yapıyoruz. Bu sınavlar sayesinde öğrencilerimiz hem prova yapıyor hem de eksiklerini tespit ediyor. Şehrimizde eğitim ve öğretimi geliştirmek adına her türlü projeye öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve ekibine teşekkür ediyorum” cümlelerini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DULKADİROĞLU’NDA GENÇLİK BULUŞMASIÖnceki Haber

DULKADİROĞLU’NDA GENÇLİK BULUŞMASI

Büyükşehir Meclis Toplantısı GerçekleştirildiSonraki Haber

Büyükşehir Meclis Toplantısı Gerçekleşti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar