Afşin Belediyesi İmar ve İnşaat Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afşin Belediyesi İmar ve İnşaat Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor
Afşin Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan barınma sorunları için inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Güven liderliğinde, depremin yol açtığı barınma sorunlarına acil çözümler üretmek amacıyla büyük bir çaba sarf ediliyor. Yıkılan evlerin yeniden inşası ve yeni konut projeleri ile bölge halkının daha güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşmasına sağlamayı amaçlanıyor. Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Afşin'in modern bir görünüme ve sağlam bir alt yapıya kavuşması hedefleniyor.

Başkan Güven konuyla ilgili bilgileri şu şekilde dile getiriyor; “Tüm Türkiye’yi sarsan deprem felaketinden sonra Afşin Belediyesi olarak, halkımızın normalleşme süreci için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Özel inşaatlara ilk ruhsat veren belediye olarak, halkımızın güvenliği ve refahı için gerekli alt yapı incelemelerini yaptık. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüyle yaptığımız görüşmeler sonucunda, yerinde dönüşümle ilgili ruhsat işlemleri bundan sonra belediyemiz tarafından yapılacaktır. Artık vatandaşlarımız Kahramanmaraş’a gitmek zorunda kalmadan ruhsat başvuru işlemlerini belediyemiz ile sonuçlandırabileceklerdir. Hak sahipliği ve kredi işlemleri Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılmaya devam edilecektir. Halkımızın normalleşme sürecinde belediyemiz ve vatandaşlarımız birlik olup yaralarımızı birlikte saracağız.”

Jeolojik etütleri bitirerek alt yapı çalışmalarını İl Müdürlüğüne sunan Afşin Belediyesi Afşin’de deprem sonrası barınma sorununun birlik ve beraberlik ile çalışarak biteceğinin altını çizdi. Kalıcı konutların dağıtımına 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlanacağı haberini veren Afşin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Güven, halkın ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamak ve kentin gelişimini desteklemek için büyük bir özveri ile çalışıyor. Bu süreçte, belediye sadece inşaat çalışmalarını desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda bölgenin dayanıklılığını artırmak için çeşitli önlemler alıyor.

Özverili ve disiplinli bir çalışma ile vatandaşların barınma sorunlarını çözmek adına önemli adımlar atan Afşin Belediyesi normalleşme sürecinde vatandaşın dertlerine çözüm bularak takdire şayan  bir belediyecilik anlayışı sergiliyor.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Güngör, Bakan Yardımcısı Aydın’ı AğırladıÖnceki Haber

Başkan Güngör, Bakan Yardımcısı Aydın’ı...

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “KAHRAMANMARAŞ’TA 146 BİN 918 BAĞIMSIZ BÖLÜM YAPIYORUZ”Sonraki Haber

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “KAHRAMANMARAŞ’T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar