Afşin Belediyesi Türk Müziği Korosu, Afşinlileri Mest Etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afşin Belediyesi Türk Müziği Korosu, Afşinlileri Mest Etti!
Afşin Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Müziği Korosu’nun musiki konserinde, Afşinliler salona sığmadı. Çeşitli TRT sanatçılarının da ara ara sahne aldığı konserde hem koro olarak hem de bireysel seslendirilen sanat ve halk müziği, vatandaşların ruhunu şenlendirdi.

Afşin Sabahattin Atalay Kültür Merkezi’nde düzenlenen Afşin Belediyesi Türk Müziği Korosu musiki müzik dinletisi, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen TRT korosunun emekçi sanatçıları hem koro olarak hem de bireysel performansları ile Türk musiki müziğinin eşsiz güzelliklerini vatandaşlara sundu. Afşinlilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde vatandaşlar salona sığmadı. Birbirinden güzel performansların sergilendiği konserde hem Afşin Belediyesi Türk Müziği Korosu sanatçıları hem de TRT sanatçıları dakikalarca ayakta alkışlandı. 

GÜVEN: ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN BİR TOPLULUK OLUŞTU
Afşin Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun müzik dinletisine gelen vatandaşlara hoş geldiniz dileklerinde bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin'e yaptığımız yatırımlardan bir tanesi de bu salondu. Görüyorum ki bu salon artık bizlere yetmiyor. Artık Afşin'in büyük bir salona ihtiyacı var. Bizlere yapılan övgülerin hepsini buradaki ekip hak ediyor. Her siyasi görüşten insanlar yaz demeden kış demeden çalıştılar. Sonucunda ise çığ gibi büyüyen bir topluluk oluştu. Biz Afşin’iz ve birlikte güçlüyüz. Bu grupta emeği olan herkesle gurur duyuyorum. Bu işin görünmeyen kahramanları da var. İşçisinden müdürüne kadar müzik koromuzun çok büyük emekleri var. Her kesimden insanları bir araya getiren bu ekip alkışların en büyüğünü hak ediyor” dedi. 

“MÜZİK TOPLULUĞUNDA HER KESİMDEN AFŞİNLİ VAR! 
Etkinliklerle Afşin'in kültürel hayatına renk ve canlılık getirmeye, insanları rahatlatmaya çalıştıklarını belirten Güven, şöyle konuştu: “Özellikle bu tür müzik topluluklarının ve konserlerin önemi çok büyük. Belediyemizin müzik topluluğunda her kesimden Afşinli hemşehrimiz var. Ne müzik topluluğumuzu oluştururken ne de bu tür etkinlikler yaparken kimsenin siyasi görüşüne bakmadık. Burada her kesimden vatandaşımız izleyici olarak aramızda. Siyasi ayrışmalara girmeden her kesimden insanın yer aldığı, faaliyette gösterdiği bir kültürel faaliyet oldu. Bu da bizi oldukça sevindiriyor. Biz siyasi görüşlerimiz farklı olsa da birlikte Türkiye'yiz. Bunlar bizim güzelliklerimiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Kaynaşmamız lazım, dayanışma içinde olmamız lazım. Burada da bunu sağladık ve beni en çok mutlu eden şey bu oldu.”

ÇELİK: İNSANLARIN KONSERİMİZİ İPLE ÇEKMESİ BİZLERİ OLDUKÇA ONURLANDIRDI
Gerçekleştirilen Türk musiki müziği dinletisine yönelik değerlendirmelerde bulunan Afşin Türk Müzik Topluluğu Kurucu Başkanı Ahmet Çelik, şunları kaydetti: “Özel olarak hazırladığımız bu güzel konserimizi gönül bahçesinden bir hediye olarak kabul ediniz. İnsanların konserimizi iple çekmesi bizleri oldukça onurlandırdı. Grubumuzun farklı felsefi kesimlerinden farklı gönüllerden oluşması bizim için çok önemli. Grubumuz köy okullarına yardımları, muhtaç kesimlere yaptığı yardımlar ile bu oluşumun anlayışını ortaya koymuştur. Grubumuzun amacına yönelik hareket etmesine yardımcı olan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e teşekkür ediyorum. Meyve veren ağaç her zaman taşlanır ve bu yüzden de farklı mecralarda eleştirilere maruz kaldık. Grubumuzun her ferdi Afşin için fayda sağlayacak kişilerden ve her yerde nutuk atan değil, Atatürk'ün nutuk eserini izinden gidiyor.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ı Çok BeğendilerÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ı Çok Beğendiler

Başkan Güngör, İstanbul Milletvekili Kaya’yı AğırladıSonraki Haber

Başkan Güngör, İstanbul Milletvekili Kay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar