Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal,sütçü imam üniversitesini ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal,sütçü imam üniversitesini ziyaret etti
Ak Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret ederek, üniversitede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette Mahir Ünal’a Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Ak Parti İl Teşkilatı üyeleri eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Mahir Ünal’a üniversitenin güncel durumu ve sorunlarına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Üniversitemize verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, üniversite içerisinde huzur ve barış ortamını yeniden tesis edip, çalışma barışını sağlama noktasında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Üniversite yönetimi olarak atılan her adımda öğrenci ve akademisyenlerin beklentilerini göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini ifade eden Rektör Can, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bizlere emanet, bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacağız.” dedi.

Rektör Can’ın üniversiteye ilişkin talep ve beklentilerini dinleyen Ünal, bir sorunu çözmenin en önemli şartının soruna sahip çıkmak olduğunun altını çizdi.

“Soruna sahip çıkmak için bir ortak iradenin oluşması gerekir. Ortada bir sorun var, herkes ayrı düşünüyorsa bu o soruna sahip çıkmamaktır.” diyen Ünal, “Önce bir ortak irade oluşturmak lazım. Ortak irade oluşmadan soruna sahip çıkmıyorsunuz. Soruna sahip çıktıktan sonra sorun bir şekilde çözülür. Bizim meselemiz şu anda Anadolu’daki şehirlerde bir ortak irade oluşması gerekiyor. Bir konsensüs oluşması gerekiyor. Zaten en çok bundan korkuyorlar. Türkiye’de bir ortak irade oluşunca hemen bunu ‘tek adamlık’, ‘tek ses’ gibi nitelendirerek buna karşı saldırıya geçiyorlar. Bu topraklarda ne zaman bir birlik beraberlik olmuşsa Anadolu’da bir huruç yaşanmış, bir inşirah olmuş.” şeklinde konuştu.

Ünal, “O yüzden bu meseleleri konuşup, siyaset, üniversite, yerel yönetimler, iş dünyası olarak sorunları konuşup bunlara ortak bir çözüm noktasına taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Rektörlük Makamındaki ziyaretin ardından Senato Toplantı Salonunda Mahir Ünal’a üniversitenin güncel verileri ve KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin genel durumuna ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’a ikinci üniversiteyi Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kazandırdıklarını ve her iki üniversitenin sorunlarının çözümü noktasında adımlar attıklarını ifade etti.

Toplantı esnasında Maliye Bakanı Naci Ağbal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini aktaran Ünal, KSÜ ve KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi için gerekli kaynağın temini noktasında sözler aldıklarını söyledi.

Ünal, KSÜ bünyesinde devam eden diğer projelerin ihtiyaçlarının da mümkün olan en kısa sürede giderileceğinin altını çizdi.

Toplantının ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri, üniversite meselelerine sahip çıkmaları ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.11-014.jpg22-001.jpg33.jpg44-001.jpg


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eğitim-Bir-Sen Üyeleri KSÜ’de Düzenlenen İftar Yemeğinde Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Eğitim-Bir-Sen Üyeleri KSÜ’de Düzenlenen...

BAŞKAN ERKOÇ ANDIRIN’DA…Sonraki Haber

BAŞKAN ERKOÇ ANDIRIN’DA…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar