Ankara İtfaiyesi Kahramanmaraş’ta 309 canı enkazdan kurtardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara İtfaiyesi Kahramanmaraş’ta 309 canı enkazdan kurtardı
Kahramanmaraş’ta yaşanan 2 ana büyük deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk ekip olan Ankara İtfaiyesi ekipleri, ilk günden bu yana gerçekleştirdiği olağanüstü çaba sonrası Kahramanmaraş’ta 309 canı enkaz altından çıkartmayı başardı.

İl genelindeki hemen hemen bütün enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerine katılan ekipler, enkaz altından da 309 canı sağ olarak kurtarmayı başardı. 


Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Mutlu Gürler, “Ülkemizin büyük acısında, Türkiye’nin dört b ir yanında gelen itfaiye arama kurtarma ekipleri bir arada. Kahramanmaraş’a ilk gün ulaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleridir. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Burada kurtardığımız ve ulaştığımız canlar adına mutlu ayrılıyoruz ama ulaşamadığımız kaybettiğimiz her bir can için hüznümüz ve acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. Bu büyük acıda toplumsal bütünlüğümüzü gösterdiğimizi düşünüyorum, Türkiye’nin dört bir yanından gelip enkaz altında kalan herkese el uzatandan Allah razı olsun. Birinci gün deneyimli itfaiye ekipleri bizlerle, başları bizlerle. İlk geldiğimizde 90 itfaiye ekipleri ile yola çıktık, yalnızca 20 arkadaşımızı buraya hava yolu ile ulaştırabildik. Karayolu gecikmesi yaşadık ve bundan dolayı üzüntü duyduk. Geçtiğimiz yıl AFAD ile yapılan eğitimlerde afet gönüllülerimiz vardı. Aynı zamanda arama kurtarma köpeklerimiz buradaydı. İlk günden itibaren zorlu günlerde ekiplerimize çok özel bir yardım sağladılar. Mansur Başkan öncülüğünde Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi 2 yıl üst üste ciddi atılım yaparak kadrosunu oldukça güçlendirdi” dedi. 
Ankara İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürü Hüseyin Turan, ise “13. Gündeyiz, hepimiz yorgunuz ve bir o kadar da dinciz. Dinçliğimiz görevimizi en iyi şekilde yapmaktan dolayıdır.  Gidiyoruz ama büyük acı olaylara şahit olduk. Yola düştüğümüz 22 araç 90 personel ile bu saate kadar hiç durmadan çalışarak görevimizi en iyi şekilde ifa ettik. Devletimize ve milletimize Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Birebir içinde olduğumuz için itfaiyenin isimsiz kahramanlarını Allah korusun” diye konuştu.


Kahramanmaraş’ta duygusal anlar yaşadıklarını dile getiren Ankara İtfaiye Daire Başkanlığında görevli Arama Kurtarma Timi Amiri Hüseyin Gürşah, “Biz burada 309 can kurtarmanın sevinci ile ayrılıyoruz. Ekip arkadaşlarımız ve diğer emektarlar ile bu başarıya imza attık. Buruk ayrılıyoruz buradan. Gönül ister ki burada 3 bin kişi kurtaralım. Ben Kahramanmaraş Elbistanlı biriyim ve bundan dolayı içimde yaşanan bir olumsuzluk var. Bir tarafta profesyonellik bir tarafta da duygusallık ile çalıştık. Rabbime şükürler olsun kimsenin eline taş değmedi ve bundan dolayıdır da gururluyum. Lojistik anlamda herhangi bir aksilik yaşamadık ve kurtardığımız 309 canın hikayesi ayrı ayrı ve bunları hayatımız boyunca yanımızda taşıyacağız. Beni en duygulandıran an, minik Yağmur’un, minik Eda’nın kurtarılması oldu” ifadelerini kullandı.
Ankara itfaiyesi Arama Kurtarma Amiri Ömer İpek, şunları ile getirdi: “Masal bebeği, hamile annesini, doktor Zeynep Hanım, kuyumcu İbrahim gibi isimleri enkaz altından sağ olarak çıkartmayı başardık. Yani hepsi ile saatler süren çalışmalar sonrası mutlu sona erdik. Birçok hamile kadınların çocuklarına bizim isimleri vereceklerini duyduğumuzda çok duygulandık. Gecemiz gündüzümüze karıştı. Kendimizi kaybedercesine ne kadar girilmeyecek enkaz varsa ne kadar risk var ise 309 cana temas ettik. Gerçekten çok duygusal anlar yaşandı. Ne gerekiyorsa elimizden geleni yaptık.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den 20 Noktada Sıcak Ekmek DağıtımıÖnceki Haber

Büyükşehir’den 20 Noktada Sıcak Ekmek Da...

Büyükşehir Enkaz Kaldırma Çalışmalarını SürdürüyorSonraki Haber

Büyükşehir Enkaz Kaldırma Çalışmalarını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar