Bakan Yardımcısı Pakdil, EXPO 2023 Sergi Alanı’nda incelemelerde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yardımcısı Pakdil, EXPO 2023 Sergi Alanı’nda incelemelerde bulundu
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Onikişubat Belediyesi ev sahipliğindeki EXPO 2023 ve Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı Projesi’ni yerinde ziyaret etti. Pakdil, “Onikişubat Belediyemiz ev sahipliğindeki EXPO 2023’ü gezdik ve buranın şehrimiz için çok önemli ve anlamlı olduğunu gördük” dedi.

8. Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına katılmak üzere kente gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in davetiyle EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nı ziyaret etti. 

Bakan Yardımcısı Pakdil’e, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Tarım ve Orman İl Müdür Ramazan Bilir ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Başkan Mahçiçek’ten sunum eşliğinde EXPO 2023 ve 4 milyon metrekarelik Deniz Projesi hakkında bilgiler alan Pakdil, sonrasında ise alanı gezerek incelemelerde bulundu. 

Pakdil, EXPO 2023 Projesi’nden etkilendiğini belirterek, yapılması gereken çalışmalarda Onikişubat Belediyesi’nin ve Başkan Hanefi Mahçiçek’in yanında olduklarını söyledi.

EXPO 2023 Sergi Alanı’nın kıyısında bulunan ve tamamı belediye iş gücü ile tamamlanan kaya tahkimat alanı ve yapılacak Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı Projesi hakkında da Başkan Mahçiçek’ten bilgi alan Pakdil, tebriklerini iletti.

“Doğa dostu bir turizm merkezi inşa ettik”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil’e EXPO 2023 Projesi’nde gelinen son noktayı ve hedeflerini anlatan Başkan Mahçiçek, “Ana teması ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ olan uluslararası EXPO 2023 projemizin en önemli ve en güçlü tarafı sürdürülebilir olması. Sadece 6,5 aylık dönem için değil, gelecek yıllarda da halkımızın günlük yaşam stresinden uzaklaşacağı doğa dostu bir turizm merkezi inşa ettik. Kahramanmaraş’ımız birçok değerleriyle zengin bir şehir, her şeyi var. Eksik olan ise tanıtım. Kahramanmaraş’ın Akdeniz bölgesinde olduğunu bile maalesef kimse bilmez. Kahramanmaraş’ı bütünüyle tanıtabilmemiz için böyle uluslararası bir proje lazımdı. İçerisine eklediğimiz projelerle de alanımızı sürdürülebilir hale getirdik” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir yaşam alanı oluşturacağız ve şehrimizde bir deniz olacak”

4 milyon metrekarelik deniz projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “EXPO 2023’ün kuzeyinde bir de 4 milyon metrekarelik bir deniz oluşturma projemiz var. Bölgedeki çevre kirliliğinin de önünü geçmek amacıyla bir proje geliştirdik. Ceyhan Nehri’nin aktığı en dar yere bir sedde yaparak, 434 kodunda suyu 4 mevsim burada tutacağız. Bütün bürokratik işlemlerini tamamladık. Bölgede çok katlı olmayan yerleşim alanlarında 150 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşturacağız ve şehrimizde bir deniz olacak. Burada şuna dikkat ettik, tarım alanlarına büyük özen gösterdik. İki taraflı, denize nazır güzel bir şehir oluşturacağız İnşallah.

“Kahramanmaraş’ta sektörümüzün geldiği son noktayı gördük”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ise Kahramanmaraş programı kapsamında fuar açılışına katıldıklarını ve çeşitli geziler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün memleketimiz Kahramanmaraş’ta ilk olarak 8. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına katıldık. Bir taraftan teknolojik gelişmeleri görmek, bir taraftan da sektörümüzün son durumunun sergilendiği önemli bir fuar oldu. Tarımın daha verimli ve ekonomik yapılması için bu teknolojik gelişmelere ihtiyaç var, ayrıca bakanlık olarak yaptığımız hazırlıklar tarımda dijitalleşmeyi hızlandırmayı hedefliyor. Üretimin planlanması için teknolojinin de en iyi şekilde kullanılmasına ihtiyaç var. Çiftçilerimizin teknolojiyi kullanarak her sene verim alabilmesi için en karlı üretim ortamını sağlamalıyız” dedi

“EXPO 2023, Kahramanmaraş için çok anlamlı bir proje”

EXPO 2023 ve Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı Projesi’yle Onikişubat Belediyesi’nin kenti geleceğe taşıyacak önemli çalışmaları hayata geçirdiğine dikkat çeken Pakdil, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Sonrasında ise Onikişubat Belediyemiz ev sahipliğindeki EXPO 2023’ü gezdik ve buranın şehrimiz için çok anlamlı olduğunu gördük. Kahramanmaraş’ımız diğer bölgelere kıyasla su açısından çok şanslı bir ilimiz, bunu da kullanmamız gerekiyor. Belediyemizin Baraj İçi Su Tutucu Sedde Aksı Projesi’ni ve EXPO 2023’ü yerinde gördük. Küçük bir projeyle burada suyu dört mevsim tutarak deniz haline getirme imkanı olacak. Bu projeyle hemşerilerimizin deniz ihtiyacı buradan karşılanabilecek. Çevreci, yeşil ağırlıklı bir projeyle insanlar için daha yaşanabilir bir alan oluşuyor. Su en önemli kaynak, bunu kirletmememiz lazım. Atık suyun tekrar elden geçirilip yeniden kullanılması lazım. Buna yönelik çalışmalar da başlayacak. Suyun her zerresini dikkate almak mecburiyetimiz var.”

Başkan Mahçiçek, alan gezisinin ardından misafirlerine sunum eşliğinde bilgiler verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı: 3 yaralıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta iki otomobil çarpıştı:...

Kahramanmaraş’ın tarihi kilitleri ona emanetSonraki Haber

Kahramanmaraş’ın tarihi kilitleri ona em...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar