Başkan Güngör 2022 Yatırımlarını Paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Güngör 2022 Yatırımlarını Paylaştı
Katıldığı programda yeni projelerin müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “İl Özel İdare binasının da bulunduğu alanda ‘Şehir Meydan’ projesini hayata geçiriyoruz. Kültürpark’ta dönüşüm başlıyor. 10 bin metrekarelik alana Valilik binamızı inşa edeceğiz. Şehrimize Yeni Stadyum kazandırıyoruz. Onikişubat Stadyumunun bulunduğu alana Kongre Merkezi ile Şehir ve Kurtuluş Müzesi inşa etmeyi planlıyoruz. NFK Kültür Merkezi’nin bulunduğu adayı yeniliyoruz. Binevler yolunu, altyapısı, yürüyüş ve bisiklet yolları, şehir mobilyaları ile Prestij Caddesi’ne dönüştürüyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Aksu TV’de yayımlanan Haber Ötesi programına konuk oldu. Murat Eğridağ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kurtuluş Haftası etkinliklerinin yanı sıra Şehir Meydanı, Kültürpark’ın dönüşümü, NFK Kültür Merkezi, Binevler Caddesi ve Yeni Stadyum çalışmaları ile ilgili son bilgileri paylaştı. Kahramanmaraşlıların 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Güngör, “102 yıl önce ecdadımız milli mücadelenin fitilini ateşledi. Bu topraklar Anadolu’ya ilham oldu, öncü oldu. Ecdadımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

 

12 Şubat Kurtuluş Haftası

İki yıldır etkinliklerin ‘Kurtuluş Haftası’ olarak gerçekleştirildiğini belirten Başkan Güngör, “Programlarımızı iki yıldır Kurtuluş Haftası olarak kutluyoruz. Bu yıl da panelden konferansa, tiyatrodan film gösterimleri ve sergilere kadar birçok etkinlik hazırladık. Milli Mücadele ruhunun nesilden nesile aktarılması büyük önem taşıyor. İçeriklerimizi bu amaç doğrultusunda hazırlıyoruz. Yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda halk oyunları topluluklarını şehrimizde misafir ediyoruz. Bizim hedefimiz Kurtuluş Haftası etkinliklerimizin uluslararası arenada da görünürlüğünü sağlamak. İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz. 12 Şubat Kurtuluş Bayramımıza kadar programlarımız devam ediyor. Tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

 

Korkma!

Bu yılki etkinlikler için belirlenen ‘Korkma!’ temasının çıkış noktasından da bahseden Başkan Hayrettin Güngör, “Kurtuluş Haftamızda, geçtiğimiz yıl temamız ‘İstiklal İlham Verir’di. Bu yıl ise ‘Korkma’ olarak belirledik. Bu kelimenin bizler için anlamı büyük. “Korkma, Allah bizimle beraberdir” diyen Peygamber efendimizden asırlar sonra Mehmet Ali Kısakürek’in beyannamesinde bu ifadeyi görüyoruz. Âlem-i İslam’a Hitap beyannamemizde Mehmet Ali Bey şu ifadeyi kullanır: “Korkma! Seni buradaki birkaç Fransız kuvveti kıramaz.” Ve İstiklal Marşımız. Milli Şairimizin kaleme aldığı İstiklal Marşımız da Korkma ifadesiyle başladı. Evet, biz dün korkmadık, bugün korkmuyoruz, gelecekte de korkmayacağız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Onikişubat Belediyesi Türk Müziği Topluluğu Kahramanlık Türküleri KonseriÖnceki Haber

Onikişubat Belediyesi Türk Müziği Toplul...

Altın Sektöründe Hedef Dünya MarkasıSonraki Haber

Altın Sektöründe Hedef Dünya Markası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar