Başkan Güngör: “Çünkü Sözümüz Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Güngör: “Çünkü Sözümüz Var”
Beyaz TV ve Akit TV’nin canlı yayın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “2020 yılında ‘Çünkü sözümüz var’ diyerek hayata geçirdiğimiz Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimizin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu noktada edebiyatseverlerden de çok olumlu geri dönüşler aldık. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimiz çok beğenildi” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; Beyaz TV’de Tahir Sarıkaya moderatörlüğünde yayınlanan ‘Uyan Türkiyem’ ve Akit TV’de Resul Demir moderatörlüğünde yayınlanan ‘Haber 12’ programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hayrettin Güngör canlı yayında; 3’üncü Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, kültür sanat etkinlikleri, UNESCO süreci ve şehrin turizm potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şiir ve Edebiyat Günleri Etkinliğimiz Çok Beğenildi

Konuşmasında Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyat potansiyeline değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Her bir şehrimizin kendine özgü değerleri bulunuyor. Kahramanmaraş’ımız da şiir ve edebiyatın başkenti. Şehrimizin kimliğini de şiir ve edebiyat oluşturuyor. Bu topraklar çok büyük şair, yazar ve fikir adamları yetiştirdi. Bizler de var olan bu değerimizi ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek için çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri de bunlardan bir tanesi. 2020 yılında ‘Çünkü sözümüz var’ diyerek çıktığımız bu yolda her yıl etkinliklerimizi artırarak sürdürüyoruz. Bu noktada edebiyatseverlerden de çok olumlu geri dönüşler aldık. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimiz çok beğenildi. İnşallah önümüzdeki süreçte de etkinliklerimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Arenada Tescil Ettireceğiz

Kahramanmaraş’ın UNESCO yolculuğunu değerlendiren Başkan Hayrettin Güngör, “Şiir ve edebiyatımızı ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil olmayı da çok önemsiyoruz. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na şiir ve edebiyat alanında dâhil olduğumuzda bu değerimizi uluslararası arenada da tescil ettirmiş olacağız. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalarla UNESCO’nun yedek listesinde yer alarak bu iddiamızı sürdürüyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız neticesinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na şiir ve edebiyat alanında Türkiye’den dâhil olan ilk şehir Kahramanmaraş olacak. Bu sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için çok önemli ve değerli. Hedefimiz ise Kahramanmaraş’ımızı dünyanın en prestijli şiir ve edebiyat ödüllerinin verildiği bir şehir konumuna getirmek” diye konuştu.

Tüm Edebiyatseverleri Bekliyoruz

Tüm edebiyatseverleri 3’üncü Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’ne davet eden Başkan Hayrettin Güngör, “3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimiz dün gerçekleştirdiğimiz şiir dinletisi ve Hakan Dedeler konseriyle başladı. İnşallah bugün ve yarın da yazar – okur buluşması, konferans, söyleş, şiir dinletisi ve konser etkinlikleri edebiyatseverlerle buluşacak. 3’üncü Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimiz 25 Aralık Pazar günü düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş Edebiyat Ödülleri töreniyle noktalanacak.Şiir, Öykü, Düşünce, Dergi, Roman, Çocuk Edebiyatı ve Yaşam Boyu Başarı olmak üzere 7 farklı dalda ödülü sahipleriyle buluşturacağız. Tüm edebiyatseverleri Kahramanmaraş’ımıza, 3’üncü Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’ne bekliyoruz” dedi.

Turizm Potansiyelimizi Katbekat Artıracağız

Konuşmasında Kahramanmaraş’ın turizm alanlarına ve yıllık ziyaretçi potansiyeline de değinen Güngör, “Kahramanmaraş, coğrafi açıdan çok zengin bir şehir. Birçok şehre nasip olmayan doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Yedikuyular Kayak Merkezi’miz bölgenin en gözde kış turizm tesislerinden bir tanesi. Yine burada ulusal ve uluslararası kar voleybolu turnuvalarına ev sahipliği yapıyoruz. Ali Kayası’nın bulunduğu alanda çok güzel bir cam teras projesi hayata geçiriyoruz. Burası gerçekten sadece şehrimizin ve bölgemizin değil Türkiye’nin en güzel cam teraslarından birisi olacak. Kaplıcalarımız, Fırnız Vadimiz, Yeşilgöz şehrimizdeki turizm alanlarından sadece birkaçı. Şehrimizin yıllık konaklamalı turizm potansiyeli 500 binin üzerinde. Turizm alanlarımızda hayata geçirdiğimiz projelerle şehrimizin turizm potansiyelini kısa vadede 2, orta vadede 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Düzenlediğimiz uluslararası etkinliklerin de turizm potansiyelimizi artırmamıza çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” cümlelerini kaydetti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin Açılışı Büyük Bir Coşkuyla GerçekleştirildiÖnceki Haber

3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri...

Kahramanmaraş’ta 2022 yılında 14 bin 345 bebek doğduSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta 2022 yılında 14 bin 345...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar