Başkan Güngör; “Depremin Meydana Geldiği İlk Andan İtibaren Sahadayız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Güngör; “Depremin Meydana Geldiği İlk Andan İtibaren Sahadayız”
Habertürk canlı yayınında konuşan Başkan Güngör, “Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren sahadayız. Saat 04.17’de deprem meydana geldi ve bizler de saat 04.30’da 112 Merkezine geçtik. Ekiplerimiz canını dişine takarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan ve toplamda 10 ilde büyük yıkıma neden olan depreme ve bölgede devam eden çalışmalara ilişkin Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Gazeteci – Yazar Nagehan Alçı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Hayrettin Güngör, “Çok büyük bir felaket yaşadık. Can kayıplarımız var. 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen her iki depremin merkez üssü de Kahramanmaraş. Uzmanların ifadesine göre karada meydana gelen en büyük deprem. Saat 04.17’de deprem meydana geldi ve bizler de saat 04.30’da 112 Merkezine geçtik ve çalışmaları koordine etmeye başladık” dedi.

 

Büyükşehir Sahada

Çok sayıda araç ve personelin sahada çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Başkan Güngör, “İlk işimiz ekiplerimizi toplamak oldu. İtfaiye ve Fen İşleri ekiplerimizi derhal sahaya yönlendirdik. 100’ün üzerinde aracımız ve bin 500’ün üzerinde personelimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Kış şartları dolayısıyla çalışmalarımızda birtakım aksamalar yaşadık ancak ekiplerimiz arama kurtarma, vatandaşlarımızın yeme içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun gayret içerisinde. Hamdolsun bugün itibariyle çok bir eksiğimiz yok. Hemşehrilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için şehrimize çadır takviyeleri devam ediyor. Hemşehrilerimiz barınma ihtiyaçlarının karşılanacağına emin olabilirler” diye konuştu.

 

Tüm Ekiplerimize Teşekkür Ediyorum

Başkan Hayrettin Güngör açıklamalarını, “Geldiğimiz noktada hükümetimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllü vatandaşlarımız çok büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Canını dişine takarak çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” cümleleriyle noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremÖnceki Haber

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde...

Büyükşehir Depremde Zarar Gören Su Hatlarını OnarıyorSonraki Haber

Büyükşehir Depremde Zarar Gören Su Hatla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar