Başkan Güngör; “Tatlı Su Balıkçılığında Hedefimiz 1’inci Sıra”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Güngör; “Tatlı Su Balıkçılığında Hedefimiz 1’inci Sıra”
4. Balık Festivali’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehrimiz, tatlı su balıkçılığında Türkiye’de 3’üncü sırada yer alıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimiz daha da büyük. İnşallah bu alanda da şehrimizi ülkemizde 1’inci sıraya taşıyacağız” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği tarafından 4. Balık Festivali gerçekleştirildi. Kılavuzlu Park’ta gerçekleştirilen festivale Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Asrın felaketinin ardından Kahramanmaraş için üretime devam eden balıkçılık sektörüne dikkat çekmeyi hedefleyen organizasyonda; Kur’an-ı Kerim tilaveti, çocuklar için çeşitli etkinlikler ve balık ikramı gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, organizasyona desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

 

21 Ülkeye İhracat

İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, “Su kaynakları bakımından oldukça zengin olan ilimizde balıkçılık kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için 2022 yılında 44 su ürünleri işletmesine yetiştiricilik onayı verilmiş ve bu işletmelerde yılda 7 bin 500 ton alabalık üretimi yapılmıştır. 2022 yılında üretimde Türkiye’de 9’uncu sırada yer alıyorduk. 2023 yılında ise bu sayımızı 66 yetiştiriciye ve kapasitemizi 16 bin 500’e çıkardık. Türkiye’de de alabalık üretiminde 3’üncü sıraya ulaştık. Başta Rusya ve Almanya olmak üzere 21 ülkeye 3 bin 50 ton ihracat yapıyoruz. İhracatımızdan yaklaşık 20 Milyon Dolar gelir elde ediyoruz. 2024 yılında ise yıllık üretimimizi 25 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Şehrimizi Tatlı Su Balıkçılığında 1’inci Sıraya Taşıyacağız

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımız her alanda çok ciddi potansiyele sahip. Dünyada pek çok şehre nasip olmayan güzelliklerimiz var. 4 iklimi belirgin olarak yaşayan şehrimizde bitki çeşitliliğimiz ve üretimimiz de bir o kadar fazla. Kahramanmaraş’ımızın havası, suyu ve doğasıyla bütünleşen ürünlerin rayihası da çok farklı oluyor. Denizi olmayan şehrimiz, tatlı su balıkçılığında Türkiye’de 3’üncü sırada yer alıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimiz daha da büyük. İnşallah bu alanda da şehrimizi ülkemizde 1’inci sıraya taşıyacağız” cümlelerini kaydetti. Başkan Güngör’ün ardından söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin ise etkinlikte emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından program balık ikramı ve çocuk etkinlikleriyle noktalandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Heyetinden Başkan Güngör’e ZiyaretÖnceki Haber

MHP Heyetinden Başkan Güngör’e Ziyaret

Büyükşehir’in Kurslarında Kayıtlar Devam EdiyorSonraki Haber

Büyükşehir’in Kurslarında Kayıtlar Devam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar