ÇAĞLAYANCERİT’TE 3. CEVİZ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇAĞLAYANCERİT’TE 3. CEVİZ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Çağlayancerit Kaymakamlığı, Çağlayancerit Belediyesi ve Çağlayancerit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Çağlayancerit’te 3. Ceviz Çalıştayı düzenlendi.

28 Eylül 2019 Cumartesi günü düzenlenen çalıştaya, başta tarım ile ilgili kurum ve kuruluşlar, akademisyenler, farklı il ve ilçelerden ceviz üreticileri ve konuyla ilgili tüm paydaşlar katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur YILDIZ, Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa BOZKURT, Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi SARIALTUN ve Çağlayancerit Kaymakamı Abdullah Huzeyfe ÇAKMAK gerçekleştirdi.

_dsc0040.jpg

Moderatörlüğünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadir SALTALI’nın yaptığı çalıştayın ilk oturumunda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yaşar AKÇA, ceviz yetiştiriciliği, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Dr.Öğr.Üyesi Sebahattin YILMAZ, cevizde meyve kalitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cafer GENÇOĞLAN da cevizde sulama ve önemi konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

_dsc0034.jpg

Çalıştayın ikinci oturumunda, Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Remzi UĞUR, ceviz seleksiyonu, Bigtem Makine Endüstri A.Ş.’den Yiğit GÜLER, ceviz hasadı ve işleme makineleri ve yine Bigtem Makine Endüstri A.Ş.’den Aycan KEMAHLI, cevizde pazarlama konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

_dsc0010.jpg

Ceviz yetiştiricilerinin sorularının cevaplanarak sorunlarına çözüm önerileri getirilmesinin ardından, çalıştay, konuşmacılara plaket takdimi ile son buldu.     

_dsc0005.jpg


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİYANET SEN İLÇE BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDIÖnceki Haber

DİYANET SEN İLÇE BAŞKANLARI İSTİŞARE TOP...

GAZİANTEP KENT KONSEYİ TOPLANDI; KAHRAMANMARAŞ HALA NEYİ BEKLİYORSonraki Haber

GAZİANTEP KENT KONSEYİ TOPLANDI; KAHRAMA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar