Çiftçilere 341 Milyon TL’lik Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere 341 Milyon TL’lik Destek
Depremde hayvanları telef olan yetiştiricilere bedelsiz olarak sağlanan küçükbaş hayvanların teslim programında konuşan Bakan Kirişci, “Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesinde depremde telef olan 43 bin 618 küçükbaş hayvanın ayni dağıtımı için gerekli olan 341 Milyon TL tutarındaki meblağ İl Tarım Müdürlüklerimizin hesabına geçmiş bulunmaktadır” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci ile 6 Şubat depremlerinde hayvanları telef olan yetiştiricilere bedelsiz olarak sağlanan küçükbaş hayvanların teslim programına katıldı. Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve bakanlık yetkililerinin de yer aldığı programda küçükbaş hayvanlar, depremzede yetiştiricilere teslim edildi. Vatandaşlar, sağlanan desteklerden duyduğu memnuniyeti belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Üreticilerimizin Yanındayız

Depremzede yetiştiricilere sağlanan küçükbaş hayvan hibe desteğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesinde deprem nedeniyle telef olan 43 bin 618 küçükbaş hayvanın ayni dağıtımı için gerekli olan 341 Milyon TL tutarındaki meblağ İl Tarım Müdürlüklerimizin hesabına geçmiş bulunmaktadır. Şu an itibariyle depremden etkilenen illerde hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilen ve bakanlığımızca karşılayacağımız büyükbaş hayvan sayısı 5 bin 804’tür. Telef olan kanatlı sayısı 800 bin civarındadır. Hasar tespitleri tamamlandığında onların da tamamını karşılamış olacağız. Tespit ettiğimiz 26 bin civarında da arılı kovan zayiatının olduğunu da belirtmek istiyorum. Tarsim sigortası yaptıran çiftçilerimizin hayvancılık alanını kapsayan hasar tazminatlarını ivedilikle ödemeye başladık. Afette hasar gören ev ve ahırları TOKİ ile birlikte planlayarak hem ev hem de ahır ve ağılları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DULKADİROĞLU BELEDİYESİ KIRSAL MAHALLELERDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORÖnceki Haber

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ KIRSAL MAHALLELE...

Başkan Mahçiçek, deprem sürecinde farklı şehirlerden gelen din görevlileriyle buluştuSonraki Haber

Başkan Mahçiçek, deprem sürecinde farklı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar