Gazeteci Ömer Faruk Salman gençlerle tecrübelerini paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteci Ömer Faruk Salman gençlerle tecrübelerini paylaştı
Uluslararası Gazeteciler, İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Ömer Faruk Salman ile gazeteci İlhan Gökalp Durmuş, İletişim Bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 60 kişinin katıldığı programda, yeni medyada habercilik konuşulurken, öğrenciler mesleğe dair merak ettiklerini sordu. 
Anadolu Ajansı’nda serbest muhabir olarak çalışan ve aynı zamanda maraspusula.com’un Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Ömer Faruk Salman, gençlere sektörde geçirdiği 5 yılını, mesleğe başladığı süreci ve bugün geldiği noktayı anlattı. 
Program sonrası açıklama yapan Salman, dijital dünyanın gelişmesi ve değişmesiyle birlikte gazetecilik mesleğinin de çok önemli konumda yer aldığını söyledi.
Sosyal medyanın gücünün öne çıktığı ve asılsız bilgilerin yayılma oranının, doğru bilginin yayılmasına oranla daha yüksek olduğunu belirten Salman, şunları kaydetti:
“5 yıllık sektör tecrübemde ağırlıklı olarak asayiş muhabirliği yaptım. Bu süreçte çeşitli olayların yaşandığı yerlerde, polisi gören veya herhangi bir olay gören vatandaş içeriğini bilmeden dışarıdan anladığı kadarını sosyal medyasında paylaşıyor. Bu paylaşımlar özellikle hassas konularda vatandaşları yanlış yönlendirebiliyor. Biz gazeteci olarak olayın doğrusunu haber yapsak da, bir çok kişi sosyal medyada paylaşılan önceki asılsız bilgiyi savunuyor, bizim doğru haberimizi yalanlıyor. Olayı her ne kadar kolluk kuvvetinden teyit ettiğimizi söylesek de inandıramıyoruz. Sahada bunun gibi bir çok olay yaşıyoruz.” 
Gazete ve internet sitelerinin doğru bilgilerle habercilik mücadelesi verdiğinin altını çizen Salman, “Gençler bizim geleceğimiz, onlar sosyal medyanın içerisinde doğdular. Bu yüzden yeni neslin bu yüzden daha bilinçli ve dikkatli olması gerekiyor. Sosyal medyanın da, gazetecilik mesleğinin de gücünün farkındalar. Bugün bir araya geldiğimiz iletişim bölümü öğrencileri içerisinden de inanıyorum ki, birden fazla gazeteci çıkacak ve her biri doğru habercilik için çalışacak. Önümüzdeki yıl staja başlayacak olanlarda var. Onlara da benim yanıma gelmeleri durumunda, kendilerini geliştirmeleri için yardımcı olacağımı söyledim.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta lise öğrencisi 9. kattan atladıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta lise öğrencisi 9. katta...

Emniyet Müdürü Cebeloğlu: ''Trafik Emniyetin vatandaş ile temas yüzüdür’’Sonraki Haber

Emniyet Müdürü Cebeloğlu: ''Trafik Emniy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar