Genç Sağlık Sendikası Kahramanmaraş Şubesi Açıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamu Birliği Konfederasyonu’na bağlı Genç Sağlık Sendikası’nın Kahramanmaraş Şubesi, yoğun bir katılım ve coşkulu bir program eşliğinde açıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Kampüsü içindeki Masim AVM’de bulunan şubenin açılışına Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Aydın, Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Arif Camgöz, Diva Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaplan, konfederasyon üyeleri ve sendikalılar katıldı. 


BAŞKAN KAYA: ÇİZGİMİZİ BOZMADAN İLERLEYİŞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ!
Kahramanmaraş’ta sağlık camiasının sevilen ismi Ahmet Koca ve ekibinin yoğun çalışmalarıyla hayat bulan Genç Sağlık Sendikası Kahramanmaraş Şubesi’nin açılışında konuşan Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, siyasetsiz sendikacılık anlayışıyla çizgilerini bozmadan ilerleyişlerini sürdüreceklerini söyledi.
Kaya, “1 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda onbinlerce genç ile harekatımıza devam etmekteyiz. Sosyal ve siyasetsiz sendikacılık anlayışı ile çizgimizi bozmadan ilerleyişimizi sürdüreceğiz. Mali ve özlük haklarından memnun olmayan sağlık profesyonellerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Birçok kurumumuzda yetkiyi almış bulunmaktayız. İnanıyoruz ki Genç Sağlık Sendikası olarak kısa zaman içerisinde yetkiyi alarak toplu sözleşme masasına oturacağız. Desteğini bizlerden esirgemeyen tüm teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. 


AYDIN: 1 YIL İÇERİSİNDE AKTİF 55 BİN ÜYE SAYISINA ULAŞTIK!
Konuşmalarına, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere ve sırt sırta çalıştıkları mesai arkadaşlarına Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Aydın, sendika olarak 1 yıl içinde yakaladıkları başarıya değindi. 


Aydın, şöyle konuştu: “Genel Başkanımızın önderliğinde çıktığımız bu yolda 1 yıl içerisinde aktif 55 bin üye sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Bu başarı şüphesiz ki bu yola inanan siz değerli teşkilatımızın disiplinli ve özverili çalışmasının eseridir. Bizler Genç Sağlık Sendikası olarak sosyal sendikacılık misyonu ile taahhüt ettiğimiz ne varsa yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin yerine getirildiği, 1 yıl gibi kısa bir sürede sağlık ve sosyal hizmet kolunda 3’üncü büyük sendika olmamız ile aşikârdır. Gayemiz sağlık çalışanlarının çıkarlarını gözetmek, özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini ve geliştirilmesini sağlamaktır. Bu minvalde çalışmalarımıza her gün aynı inanç ve azimle devam edeceğiz.”  
Genç Sağlık Sendikasının 1 yıl içinde büyük ilerlemeler kaydetmesindeki en büyük etkenin ekip olarak verdikleri fedakarlık olduğunu belirten Aydın, şu ifadelere yer verdi: “Mücadele meşalemizin sönmemesi adına her birimiz ayrı ayrı büyük fedakârlıklarda bulunduk. Yıpratılmak istendik, türlü türlü iftiralara maruz kaldık, örselendik, Ötelendik fakat bu söylenenlerin hiç birini duymadan mücadelemize devam ettik. Zira Genç Sağlık Sendikası çizgisinden duruşundan ilkesel sendikacılık anlayışından, olaylara bakış perspektifini asla değiştirmeden o kurucu değerlerine sahip çıkarak gelenekten geleceğe taşınacaktır. Son olarak; Tüm illerimizde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da dinamik genç bir ekip oluştu. Yetkiye doğru güçlü ve emin adımlarla ilerlediğimiz bu süreçte biz genel merkez olarak Kahramanmaraş ilimizin gelecek dönem yetki alması konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Birlik ve beraberlik içerisinde Kahramanmaraş teşkilatımızın gayretleriyle tüm kurumlarımız da yetkiyi alıp mutlu sona ulaşacağız. Açılış organizasyonumuzda emeği gecen herkese çok teşekkür ederim. Kahramanmaraş Şubemizin açılışının sendikamıza, üyelerimize ve kıymetli hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


CAMGÖZ: TOPLU SÖZLEŞME MASASINA OTURMAK TEK GAYEMİZ OLACAKTIR!
 Sağlık sektöründeki sorunların çözümüne yönelik yürüttükleri projeleri sürdüreceklerini ifade eden Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Arif Camgöz, teşkilatlanmanın önemine vurgu yaptı. Sağlık çalışanlarının hakkını daha iyi şekilde savunmak için güçlü ve büyük teşkilatlarla yetkiyi alarak toplu sözleşme masasına oturmak istediklerini aktaran Camgöz, şu açıklamalarda bulundu: “Genç Sağlık Sendikası olarak ilk günden bu zamana kadar bir yıldır çalışmalarımıza gayret ve azimle devam etmekteyiz. Bundan sonraki süreçte de hiçbir zaman çizgimizi bozmadan sektörümüzde yaşanılan sorun ve problemlerin çözümü adına daima projelerimize devam edeceğiz. Kahramanmaraş ilimizdeki bu teşkilatlanma süreci gayret ve azmi en iyi şekilde göstermiştir. Başta Ahmet Başkanımız olmak üzere tüm Kahramanmaraş teşkilatınıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum. Bundan sonraki süreçte Kahramanmaraş genelinde de yetkiyi en kısa zamanda alarak tüm ülke genelinde söz sahibi olmak ve toplu sözleşme masasına oturmak tek gayemiz olacaktır.”


KAPLAN: SENDİKALARIMIZ, MEMURA HİZMET ETMEK İÇİN KURULMUŞ SENDİKALARDIR
Kamu Birliği Konfederasyonu ve konfederasyona bağlı sendikaların talimatla değil de istişare edilerek kurulduğunu ve gerçek anlamda amacına hizmet ettiğini dile getiren Kamu Birliği Konfederasyonu’na bağlı Diva Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaplan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Kıymetli Şube Başkanımız Ahmet Koca’ya, sendikamızı bu güzel şehrimizde şubeleştirmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim konfederasyonumuz veyahut da içerisinde bulunduğumuz sendikalarımız, memura hizmet etmek için kurulmuş sendikalardır. Birbirleri tarafından kurdurulmuş bir amaca hizmet etmek için sahaya çıkarılmış sendikalar değildir. Bizler özgürce düşüncelerini ifade edebilenlerin sendikalarının liderleriyiz ve bu yolda inşallah Türkiye’de çok daha güzel günler bizi bekliyor olacak. Birileri tarafından kurdurulan değil altını çizerek söylüyorum, istişarelerle kurulan kamu birliği konfederasyonunun da hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


BAŞKAN KOCA: ŞUBEMİZ BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EVİDİR!
Kahramanmaraş’ta şube yeter sayısına ulaşma sürecinde türlü zorluklarla mücadele ettiklerini ve açılan şubenin tüm sağlık çalışanlarının evi olduğunu belirten Genç Sağlık Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Koca, “Cenabı Allah bu şube açılışımızı ülke bazında yetki almaya vesile kılsın.  Şehrimizin bütün ilçelerinden yaktığımız birlik meşalesinin bir ucundan tutan ve bizlere inanan siz değerli üyelerimize selam olsun. Bu kutlu davamızın sebebi, kıymetli üyelerimizin her sıkıntısında yanında bulunmak üzere çıktığımız bu yolda Kahramanmaraş için şube yeter sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Gece gündüz demeden her an yanımda olan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şubemiz bütün sağlık çalışanlarının evidir, evimiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 
Sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara değinen Koca, pandemide de asrın felaketinde de en önde sağlık çalışanlarının yer aldığını hatırlattı. Koca, şunları kaydetti: “Şube yeter sayısına ulaşma sürecimizde bizlere sayısız iftiralar atan malum sendikalara kulak asmayarak sahada gezilmedik yer sıkılmadık el bırakmadık. Sadece yapacaklarımızı ve yaptıklarımızı anlatarak bu günlere geldik daha da ileriye gideceğiz. İlimiz merkezli Türkiye tarihinin en büyük felaketi yaşandı. Pandemi sürecinde olduğu gibi yine en ön saflarda sağlık personelleri vardı; ama bu sefer bizler de yaralıydık. Kendi yaramızı, üzüntümüzü hatta enkaz altındaki yakınlarımızı düşünmeden görevimizin başına koştuk. Bu şuurda çalışan sağlık personellerine selam olsun. Bizler Türkiye’de, sendikacılığı, alışılmışın dışında bardak ve çanta dağıtarak yapmadık. Tatil dedik; 2 defa yaptık. Burs dedik; o da tamam. Kreş destek paketleri dağıttık. Almanca ve İngilizce ücretsiz kurslar yaptık. Üyeden gelenleri yine üyelere dağıttık dağıtmaya da devam edeceğiz. Konuşmama son verirken; gençlik hareketimizin lideri Genel Başkanımız Sayın Osman Kaya’ya, şehrimizin evladı değerli büyüğümüz her sorun ve sıkıntımızda gece gündüz demeden yanımızda olan bize Abi’lik yapan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ekrem Aydın’a ve değerli genel başkan yardımcılarımıza ve buraya uzaktan yakından gelen ve gelemeyen bütün üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Özhaseki, “Önceliğimiz Deprem Bölgesinde Hasarların Giderilmesi”Önceki Haber

Bakan Özhaseki, “Önceliğimiz Deprem Bölg...

KASİAD'TA YENİ BAŞKAN SIDDIK CİĞER OLDU!Sonraki Haber

KASİAD'TA YENİ BAŞKAN SIDDIK CİĞER OLDU!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar