HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR HEM DE KAZANDIRIYORLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR HEM DE KAZANDIRIYORLAR
Kahramanmaraş’ta grafik ve fotoğraf alanı eğitimi veren tek okul olan Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan atölyede okulların, kamu kurumlarının ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılamak üzere öğrenciler ile birlikte reklam ve baskı işlemleri yapılmaya başlandı. Bu sayede öğrenciler hem becerilerini geliştiriyor hem de ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, grafik ve fotoğraf alanı sayesinde okulda eğitim alan öğrenciler ile birlikte halka hizmet etmeye başladı. Ülkemizde ve tüm sektörlerde nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla çağdaş bilim ve teknolojik metotları bilen, yorumlayan, kullanan ve alanındaki yeniliklere uyum sağlayan insan gücünün yetiştirilmesinin amaçlandığı okulda, grafik ve tasarım alanında eğitim alan öğrencilerin yeteneklerine ve becerilerine katkı sağlayacak bir baskı atölyesi açıldı. 

Atölye çalışmaları kapsamında kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili her türlü tanıtıcı, uyarıcı ve açıklayıcı materyallerin basımı ve reklamı yapılmaya başlandı. Piyasa koşullarında uygun ücretler karşılığında kamu kurumları, özel sektördeki kuruluşlar, okullar ve esnaflar için çalışmalar yapan okulda grafik ve fotoğraf alanında eğitim gören öğrenciler de çalışmalara katkı sağlıyor. Hem tasarım hem de baskı işlemlerinde emek gösteren öğrenciler, becerilerini geliştirirken aynı zamanda okulun döner sermayesi sayesinde ekonomilerine katkı sağlıyorlar. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Hüseyin Ceritli, Kahramanmaraş’ta bünyesinde grafik ve fotoğraf alanı olan tek okul olduklarını belirterek, “Koronavirüs başlangıcından sonra okullarda yapılan reklam, tanıtım, uyarı ve ikaz levhaları ile ilgili sektörde bir açık olduğunu gözlemledik. Bu açığı okulumuzdaki öğrenciler aracılıyla kapatmanın yollarını denedik. Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği yaparak önce bir baskı makinesi aldık. Daha sonra da devletimiz bize baskı makineleri vererek destek oldu. Bu sayede Kahramanmaraşımızdaki kurum ve kuruluşların bu yöndeki ihtiyaçlarını gidermek için bir döner sermaye işine başladık.” ifadelerini kullandı. 

Ceritli, ancak çalışarak ve üreterek bu ülkeye bir fayda sağlanabileceğini kaydederek, “Dolayısıyla bu çalışmaları başlatarak grafik ve bilişim alanlarımızla beraber bu çalışmaları yürütüyor ve sektörün ihtiyacının karşılamaya çalışıyoruz.“ dedi. 

Müdür Yardımcısı Yunus Sönmez ise okulun döner sermaye işletmesi aracılığıyla diğer okulların ve özel sektörün ihtiyacı olan reklam ürünlerini burada üretme imkânları olduğunu belirterek, “Okullarda ve iş yerlerinde en çok gözde olan iş sağlığı ve güvenliği, uyarı, yönlendirme vb. her türlü levhaları üretiyoruz.  Amacımız üretkenlik, öğrencilerimizi piyasaya hazırlamak ve piyasada tutunmayı sağlamak.” ifadelerini kullandı. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mahsur Kalan Hasta İçin Tüm Ekipler Seferber OlduÖnceki Haber

Mahsur Kalan Hasta İçin Tüm Ekipler Sefe...

Başkan Mahçiçek, Şehrimizdeki Gazeteci Cemiyetlerini Ziyaret EttiSonraki Haber

Başkan Mahçiçek, Şehrimizdeki Gazeteci C...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar