Her Yıl Binlerce Kişi Türkoğlu’ndaki Bu Değirmeni Görmeye Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her Yıl Binlerce Kişi Türkoğlu’ndaki Bu Değirmeni Görmeye Geliyor
Türkoğlu Belediyesi tarafından 2013 yılında istimlak edilen ve restorasyonu yaptırılarak turizme kazandırılan tarihi Yandan Çarklı Su Değirmeni her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Belediye Başkanı seçildiğinden beri hayata geçirdiği projelerle Türkoğlu’na çağ atlatan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçe turizmine de önemli bir ivme kazandırdı. İlçedeki tarihi yapıların turizme kazandırılmasını kendine misyon edinen Okumuş, turizm döngüsünü canlı tutacak her projeyi de destekliyor. Beyoğlu Mahallesi’ndeki tarihi Yandan Çarklı Su Değirmenini de bu projelerden birisi. 1900’lü yıllarda yapılan ve bölgede örneği bulunmayan Yandan Çarklı Su Değirmeni, Türkoğlu Belediyesi tarafından istimlak edilerek kısa süre içerisinde restorasyonu yapıldı. Türkoğlu Belediyesince değirmenin de içinde bulunduğu 65 dönümlük alanın çevre düzenlemesi yapılarak  Değirmen Park adıyla turizme kazandırıldı. Tarihi Yandan Çarklı Su Değirmeni, hizmete açıldığı günden beri her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı. 
Beyoğlu Mahallesi’ndeki tarihi Yandan Çarklı Su Değirmeni hakkında açıklamalarda bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Beyoğlu Mahallemizdeki Değirmen Parktayız. Buradaki değirmenimiz, 1900’lü yıllarda Veli Baba tarafından yapılmış. Allah gani gani rahmet eylesin. Biz de Türkoğlu Belediyesi olarak, en son sahibi Zekeriya Solak abimizden alarak istimlak ettik. Restorasyonu yaptırarak, çalışır vaziyette turizme kazandırdık” dedi. 
Yandan Çarklı Su Değirmeninin bölge turizminde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Okumuş, şöyle konuştu: “Bölgede böyle bir değirmen yok. Benzer yapılara baktığımızda Yandan Çarklı Su Değirmeni diye geçiyor. İçerisinde buğday, bulgur, döğme gibi tahıllar işleniyormuş. 1950’li yıllarda da çırçır makinesi getirilmiş ve pamuk çırçırı yapılmış. Burayı, 2013 yılında, değirmeni de içine alacak şekilde 65 dönüm alan üzerine kurmuştuk. O günden beri de bölge turizmine katkı sağlıyor.” 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Okumuş’tan 4’üncü Dönemde 400 dönümlük Millet BahçesiÖnceki Haber

Başkan Okumuş’tan 4’üncü Dönemde 400 dön...

Kahramanmaraş’ta 87 kişi yakalandıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta 87 kişi yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar