KAHRAMANMARAŞ ANADOLU İHL KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAHRAMANMARAŞ ANADOLU İHL KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI
Millî Eğitim Bakanlığı'nın “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta yapılan 426 kütüphaneden biri olan Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin açılışı, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'un katılımıyla yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Millî Eğitim Bakanlığı'nın “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilimiz genelindeki 1083 tane okuldan 426 tanesinin bir kısmında kütüphane iyileştirme, büyük bir kısmında ise kütüphane oluşturma çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, “İki aydan bu yana hem İlçe Millî Eğitim Müdürlerimizle hem de okul müdürlerimizle sahada çalıştık. Tamamını kendi öz kaynaklarımızla meslek liselerimizde ürettiğimiz araç-gereçlerle kütüphanelerimizin yapımını, bugün itibariyle Kahramanmaraşımıza mâl olmuş böyle güzel ve 70 yıllık köklü bir okulumuzda nihayete erdirmek suretiyle tamamlamış oluyoruz. Emeği geçen her bir arkadaşıma gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Sefer Aycan, yaptıkları açılış konuşmasında kütüphanenin öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise, “Kütüphanelerin önemine binaen eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak amacıyla 26 Ekim 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığımızın desteği ile bugün Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin açılışını yapıyoruz. Hizmete sunduğumuz bu kütüphaneler, inşallah öğrencilerimizin bilgiye ulaşmalarını daha kolay hale getirerek kişisel gelişimlerini tamamlamasına imkân sağlayacak ve geleceğimizi inşa etme yolunda önemli bir adım olacaktır. Kütüphanelerin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimizin başarılarına vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılışın ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Sefer Aycan, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile KAMİMDER Başkanı Bilal Güngör, birlikte kütüphaneyi gezdiler.

Gezinin akabinde Kahramanmaraş İmam Hatip Mezunları Derneği (KAMİMDER) ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından 8. sınıf ve 12. sınıflar için hazırlanan kitapların dağıtımı için program düzenlendi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Mahçiçek’ten Piazza AVM’de 2022 SürpriziÖnceki Haber

Başkan Mahçiçek’ten Piazza AVM’de 2022 S...

Başkan Mahçiçek’ten Yeni Yıl MesajıSonraki Haber

Başkan Mahçiçek’ten Yeni Yıl Mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar