KAHRAMANMARAŞ BASINI OLARAK OLAYI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAHRAMANMARAŞ BASINI OLARAK OLAYI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ
Geçtiğimiz gün Gazeteci Mesut Tuğrul’un aracına evinin önünde asitli saldırı olmuştu. Saldırı ile ilgili Kahramanmaraş’taki Gazeteci Cemiyetlerinden ortak açıklama yapıldı.

Gazeteci Cemiyetleri adına Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ali Eskalan bir açıklama yaptı. Eskalan’ın yaptığı açıklama şöyle;” Kıymetli Basın Mensupları!
Bugün gazeteci arkadaşlarımıza yönelik artan şiddet eylemlerini kınamak için bir araya geldik.
Kamuoyuna da yansıdığı gibi dün, meslektaşımız Mesut Tuğrul’un arabasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından asit saldırısı gerçekleşti.
Ancak bu ilk değildi. Yaklaşık 1 ay içinde meslektaşımızın arabasına bilinçli bir şekilde çarpıp kaçmışlar ve yaptığı haberlerden dolayı gözdağı vermek amacıyla meslektaşımıza darp girişiminde bulunmuşlardı.
Bugün yaşananlar ise bardağı taşıran son damla oldu. Meslektaşımız Mesut Tuğrul, konuyla ilgili suç duyurunda bulundu ve yasal süreci başlattı. Biz de Kahramanmaraş basını olarak olayı yakından takip edeceğiz” dedi.
Eskalan;”Gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, çok zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Deprem bölgesinde bulunmamız da bu şartları daha çok zorlaştırıyor. Meslektaşlarımız; yeri geliyor ekonomik darboğazla mücadele ediyor, yeri geliyor hayatlarını riske atıyorlar. Kahramanmaraş’ın tanınması, kalkınması, gelişimi için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Yaptıkları haberlerle doğruları alkışlayıp, yanlışları eleştiriyorlar.
Özellikle eleştirel haberler herkesi memnun etmeyebilir. Ancak eleştirileri de hoş karşılamak ve yanlışları düzeltmek gerekiyor.
Gazeteci arkadaşımız Mesut Tuğrul’a yapılan saldırıların sebebi de meslektaşımızın hazırladığı eleştirel haberlerdir. Meslektaşımıza, darp girişiminde bulunanların, “Ağamızın haberlerini niye yapıyorsun” dediği, ses kayıtları var.
Eğer yapılan haberlerde ağır bir eleştiri varsa veya gazetecilerin yanlış yazdığı düşünüyorlarsa, bunun için başvurulacak tek yol, hukuktur. Hukuk dışı yollara başvuranlar ve şiddete yönelenlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hukuk devleti olduğunu buradan hatırlatıyoruz.
Kolluk kuvvetlerimizin bir an önce bu işi aydınlatacağına inancımız tamdır. Biz de yasal süreçle ilgili gelişmeleri sık sık kamuoyu ile paylaşacağız.
Meslektaşımız Mesut Tuğrul nezdinde, tüm meslektaşlarımız ve tüm meslek gruplarına yönelik gerçekleştirilen şiddet eylemlerini Kahramanmaraş basını olarak kınıyoruz. Hiçbir hukuk dışı eylemin cezasız kalmaması için de hep birlikte mücadele vereceğimizi buradan kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Kahramanmaraş’ın İnşa Süreci DeğerlendirildiÖnceki Haber

Yeni Kahramanmaraş’ın İnşa Süreci Değerl...

Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri’nde Sona YaklaşıldıSonraki Haber

Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar