Kahramanmaraş Güreşin Bel Kemiğidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezi ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Müdürlüğüne atanan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu AS Başkanı, Milli Güreşçi Şahin Hopur’a hayırlı ziyaretleri devam ediyor.

Maraş Aktüel Sahibi Sibel Atıcı, Özgür Haber Gazetesi Sahibi Neşe Yıldızhan, Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz ve Marpol TV Sahibi Zekeriya Okutucu, Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezi ve TOHM  Müdürü Şahin Hopur’a hayırlı ziyaretinde bulundular.

Hopur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek amacının yıllar önce güreşe başladığı merkezde, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek, dünya minderlerinde yarışacak ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Göreve ilk başladığında anlatılmaz bir duygu yoğunluğu yaşadığını ifade ederek; “90’lı yıllarda öğrenci olarak başladığım yere Güreş Eğitim Merkezi ve TOHM Müdürü Olarak göreve başladım. Gerçekten ilk göreve başladığım gün anlatılmaz bir duygu yoğunluğu yaşadım. 30 yıl önce buraya diktiğimiz fidanlar koca koca çam, çınar ağaçları olmuşlar. Şimdi hem sporcularımız hem de bizler gölgesinde faydalanıyoruz.

Bizlerin o yıllarda Kahramanmaraş’ı güreşte en üst seviyeye çıkardığımızı düşünüyorum. Çünkü o  zaman Türk Milli Takımı 10 kişilik sporcudan oluşuyordu ve bu 10 kişin 5 kişisi ise güreş eğitim merkezimizdeki arkadaşlarımızdan oluyordu.

Şimdi bizlerde tecrübelerimizle ve hocalarımızdan aldığımız bilgi, donanım ve sporcu ahlakını inşallah yeni nesillere aktaracağız. Kahramanmaraş Güreşin bel kemiğidir. İnşallah biz de Türkiye’de en üst seviyelere getireceğiz” dedi.

ŞEHRİMİZDE TÜM SPOR DALLARINDA BÜYÜK BİR ATILIM SAĞLANACAK

Gençlik ve spor İl Müdürü Cemil Boz’a da teşekkür eden Hopur; “Yeni atanan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Cemil Boz’un takdirleriyle bu göreve getirildik. Tabi kendisi tüm birimler üzerinde çalışırken kim hangi birimde olursa daha başarılı oluruz düşüncesiyle yoğun bir çalışma yaptı. Sabırla, çok inceleyip sık dokudu. Tabi yapılan yeni atamalara bakıldığında ne kadar hassas çalıştığı spor camiamızın da dikkatinden kaçmadı. Tüm birimlerimizde liyakatli, çalışkan ve işin uzmanı arkadaşlarımız göreve başladılar. İnanıyorum ki, sadece Güreş Eğitim Merkezi ve TOHM’da değil, tüm birimlerimizle Kahramanmaraş Sporunda büyük bir atılım yapılacaktır. 

Bu ekibin bir parçası olmaktan da son derece mutluluk ve onur duydum. Dünya şampiyonalarında yarışan bir Milli Sporcu olarak da amacımız; Türk Milletini en ahlaklı şekilde Dünya minderlerinde temsil edecek şampiyonlar yetiştirmek. Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısınız severim” dediği gibi.  Bize önce ahlak lazım” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Değirmendere Köprüsünde YapılıyorÖnceki Haber

Değirmendere Köprüsünde Yapılıyor

ARSAN KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI!Sonraki Haber

ARSAN KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar