Kahramanmaraş Judo İle Dünyaya Açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş Judo İle Dünyaya Açılıyor
Kahramanmaraş judo camiasında 2016-2017 yılından itibaren yakaladığı ivme ile 81 ilde minikler, ümitler yaş kategorisinde ilk 10 şehir arasına girmeyi başardı.

Başarılı judo antrenörü Hamza Selen ve sporcuların hedefi olimpiyatlarda altın madalya.
Kahramanmaraş’ın judo da son 7 yılda elde ettiği başarılar Türkiye çapında dikkat çekiyor. Birbirinden başarılı öğrencileri yetiştiren yetenekli Judo Antrenörü Hamza Selen yaptığı açıklamada bu başarının arkasında, “Kahramanmaraş’ta potansiyeli olan hayatına olumlu etki yapabileceğimiz, vatanını milletini seven dinine bağlı bireyler yetiştirmek ve onların başarılı bir sporcu olarak yetiştirip başarılı bir kariyer sunmak ” hedefi olduğunu vurguladı.
Selen konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı;
“Gençlik Spor İl Müdürlüğünde Judo Antrenörü olarak çalışıyorum. Kahramanmaşlıyım. Milli sporcuydum. Devletin tanıdığı hak ile judo antrenörü olarak görev yapmaya başladım. Uzun süredir bizler gibi sporcular yetiştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. 
Judo antrenörü olarak 2012 yılında Niğde de başladım. 2016 yılında Kahramanmaraş’a geldim. O yıldan bu zamana kadar Kahramanmaraş’ta judoyu daha ileri seviyeye taşımak için çalışmalarımız devam ediyor. 
Şuan Kahramanmaraş’ta 2 pilot okulda öğrenci yetiştiriyoruz. Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehit Hüseyin Sarı Ortaokulu salonlarını bize açtı. Orada kurslarımızı açtık. Toplamda 200’ün üzerinde yeni sporcumuz var. Batıpark Spor Salonunda Performans grubu dediğimiz judo yaşları en az 4 yıl olan öğrencilerle antrenman yapıyoruz. Burası benzetmek istersek Şampiyonlar ligi diyebiliriz. Şuan minderde ki 16 gencimizin 12 tanesi milli sporcu seviyesinde ülkemizi temsil ediyor. Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonlarımız var.”
“Judo branşında ki en başarılı ülkelerin başında Japonya gelir. Judoda zaten  Japonların atasporu.  Japonya’yı  Fransa, Gürcistan, Azerbaycan  takip eder. Son yıllardaki başarıları ile Türkiyede  hızla judo branşında dünyada önemli ülkeler arasında  yer almaya başladı.”
“Sporcularıma baktığımda bende çocukluğumu görüyorum. Spora güreşle başlamıştım. Daha sonra judo branşına Ertuğrul Tiyek hocanın yönlendirmeleriyle katıldım. O bizi yetiştirdi. Hocamın benim üzerimde olumlu etkisi çok fazladır.”
“Türkiye de milli takıma seçildim ve Balkan şampiyonu oldum. Kahramanmaraş’ta potansiyeli olan hayatına olumlu etki yapabileceğimiz, vatanını milletini seven dinine bağlı bireyler yetiştirmek ve onların başarılı bir sporcu olarak yetiştirip başarılı bir kariyer sunmak hedefindeyim. Nitekim, Kahramanmaraş judo camiasında 2016-2017 yılından itibaren bir ivme kazandı ve 81 ilde minikler, yıldızlar ve ümitler yaş kategorisinde ilk 10 şehir arasındayız.”
SPORCULARIN HEDEFİ OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA
Hepsi birbirinden çalışkan ve azimli sporcular kazandıkları başarılar ve hedefleri ile ilgili olarak şunları söylediler;
İSMAİL AKKAYA – Türkiye 2.’si sporcu
12 yaşındayım. 5 yıldır judo sporunu yapıyorum. 1.5 yıllık bir ara vermek zorunda kalmıştım. Artık geçen yıldan bu yana performansımı arttırarak çalışıyorum. Hocalarımın emekleri ve arkadaşlarımın destekleri ile şampiyona da 2.cilik elde ettim. Eylül de Balkan Şampiyonası için Romanya’ya gideceğim. Ailem beni sürekli destekliyor. Kendime güveniyorum. Balkan Şampiyonasında 1.cilik hedefim. 
KEVSER DİLBİRLİĞİ- 2018 Türkiye Ve Balkan Şampiyonu
16 yaşındayım. 2018 yılı hem Türkiye hem Balkan şampiyonuyum. Bu yıl Türkiye 2.’siydim. 7 yıldır bu sporun içindeyim. Çok emek verdim. Annem babam da her zaman destekledi. Hedefim olimpiyatlarda altın madalya. 

SEFA DOĞAN-2017-2018-2020 Türkiye 3.’sü, Milli takım sporcusu
17 yaşındayım. 7 senedir bu sporu yapıyorum. 2017-2018-2020 Türkiye 3.’sü. 2022 Türkiye şampiyonasında 2. Oldum ve milli takıma seçildim. Türkiye olimpiyatlara hazırlama merkezine seçildim. Amacım Avrupa da derece elde etmek. 
BUSE UYKUN-2022 Türkiye şampiyonası 3.’sü ve milli takım sporcusu, Avrupa şampiyonu, Balkan 3.sü
2022 Türkiye şampiyonasında 3.’sü ve milli takım sporcusu. Azerbaycan da Avrupa şampiyonu ve Hırvatistan’da Balkan 3.sü oldum. Kahramanmaraş tarihinde Avrupa da madalya alan ilk sporcuyum. Amacım seneye Gençler Dünya Şampiyonasına katılmak ve elbette derece almak. 2024 dünya şampiyonasına gitmek istiyorum. Bu yolda babam benim en büyük destekçim. Hayatım boyunca judo sporunu yapacağım. 
ENES USLU-2019 Türkiye şampiyonu
2019 Türkiye şampiyonu. Makedonya’ya Balkan şampiyonasına gittik. Orada balkan 3.’sü oldu. Milli sporcu oldum. Bu yıl şanssız bir olay neticesinde diskalifiye olarak elendim. 16 yaşındayım. 7 yıldır bu sporu yapıyorum. Hedefim olimpiyatlara katılmak ve orada derece elde etmek. 
MEHMET FETHİ AKBAYIR-2018 Türkiye 2.’si milli sporcu
2018 Türkiye 2.’si milli sporcu. Pandemi nedeniyle şampiyonluk hedefi ile hazırlandığım turnuva iptal edildi. Bu yıl düzenlenen turnuva da covid testi pozitif çıktığı için katılamadım. Hedefim olimpiyatlara katılarak dünya şampiyonu olmak. 
ÖMER FARUK DİLBİRLİĞİ-2021 Yılı Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında 2.’si. Milli sporcu
2021 Yılı Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında 2. Oldum. Milli takıma girmeyi hak kazandım. 15 yaşındayım 7 yıldır bu sporu yapıyorum. Hedefim dünya çapında mücadele etmek ve olimpiyatlarda şampiyon olmak. 
Ramazan Ömür Kök-2017 Minikler Türkiye Şampiyonu
Bölgenin ilk 2017 minikler Türkiye şampiyonuyum. 16 yaşındayım. 6 yıldır bu sporu yapıyorum. 2023 turnuvalarında ülkemin bayrağını dalgalandırıp marşımızı okutmak ve milli sporcu olmak. Bunun için çalışıyorum. Kendime inanıyorum. 
Rumeysa Demir- 2019 Türkiye Şampiyonu Milli sporcu
2019 Türkiye şampiyonu milli sporcu. 15 yaşındayım. 5 yıldır çalışıyorum. Uluslararası turnuvalarda başarı elde etmek hedefim. Ailem en büyük destekçim. Aynı zamanda 1200 sporcu arasında aynı takım arkadaşımla finale kaldık. Bu elbette bir şampiyona da çok ender rastlanabilecek bir gurur hocamız için. Balkan turnuvasında 3. Lük karşılaşmasına da aynı takım arkadaşımla çıktık. 
“OKULLARDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR İLE BİNLERCE ÇOCUĞUMUZA ULAŞIYORUZ”
Kahramanmaraş’ın ulusal ve uluslararası şampiyonalarda güzel sonuçlar elde etmeye başlaması ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz, “hem ilimizin tanıtımı hem de judo branşının daha da yaygınlaşmasını için elimizde gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Boz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
“Kahramanmaraş gençlik ve spor il müdürlüğü olarak Yaz Spor Okulları, Yetenek Taramaları ve Okullarda yaptığımız çalışmalar ile binlerce çocuğumuza ulaşıyoruz. Bunların içinden yeteneğine göre branşlara yönlendirerek lisanlı sporcular ve performans sporcuları çıkartıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda bir çok branşta meyvelerini veriyor.
Bu branşlardan bir tanesi de judo, Son zamanlarda aldığımız başarılarla judo branşıda  adından söz ettirmeye başladı. Bu branşımızda başta antrenörlerimiz ve çocuklarımızın gayretli çalışmaları ailelerinin de  teşvikleri ve destekleriyle ulusal ve uluslararası şampiyonalarda güzel sonuçlar elde etmeye başladık. Kahramanmaraş’ımızın bu başarıları neticesinde judo branşına çocuklarımızın ilgisi artarak devam etmekte. Bu kapsamda müdürlüğümüze ait Batıpark spor salonumuzda ve İl Milli Eğitim müdürlüğü ile yapmış olduğumuz ortak projeyle antrenörlerimizi belirlediğimiz okullarda görevlendirdik.Judo branşında da şuan 2 pilot okulumuzda 200 çocuğumuzun eğitimi devam ediyor, Antrenörlerimiz bu okullarımızda yetenekli çocuklarımız tespit ederek branş eğitimlerinisürdürüyor. Bu sayede binlerce çocuğumuz lisanslanmış ve bu lisanslı sporcularımızın içerisinden de onlarca performans sporcusu çıkmıştır.Bu gayretli çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan federasyon başkanımızadateşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere İlimizMerkez Spor Kompleksi'nde Mayıs ayında organize edilen, Spor Toto Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonasına 64 ilden 526 erkek, 405 kadın, 125 antrenör ve 69 idareci katıldı. Bu ve buna benzer organizasyonlar sayesinde hem ilimizin tanıtımı hemde judobranşının daha da yaygınlaşmasını için elimizde gelen gayreti gösteriyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afşin Festivali'ne Lavantalı Kahramanmaraş Dondurması Damga Vurdu!Önceki Haber

Afşin Festivali'ne Lavantalı Kahramanmar...

Pazarcık’ta Mehmet Özdal Caddesi YenileniyorSonraki Haber

Pazarcık’ta Mehmet Özdal Caddesi Yenilen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar