Kahramanmaraş merkezde Doğalgaz yatırımları tamamlandı, yoğunluk ilçelerde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş merkezde Doğalgaz yatırımları tamamlandı, yoğunluk ilçelerde
ARMADAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Kahramanmaraş genelinde gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, “Bizim Kahramanmaraş merkezde şu anda hemen hemen yatırımların tamamını bitirmiş durumdayız. Sadece yeni yapılaşma yeni imara açılan yerlerde yatırım yapıyoruz. Onun dışında yatırımlarımızı genelde ilçelere kaydırmış durumdayız. Yani yoğunluğumuz ilçelerde” dedi.

Kahramanmaraş ve ilçelerinde gerçekleştirilen doğalgaz yatırımları devam ederken, ARMADAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, Kahramanmaraş’taki 11 ilçenin 9’unda doğalgaz kullanıldığını ve en son da Andırın ilçesine de doğalgazın verildiğini söyledi. ARMADAŞ Genel Müdürü Yılmaz, “Şu anda 2020 içerisinde Andırın ilçemize doğalgaz verdik ve şu an orada da doğalgazımız mevcut. Göksun’a 2 yıldan beri veriyoruz. Afşin, Elbistan 3 yıldan beri doğalgaz kullanıyor. Pazarcık, Türkoğlu daha uzun süredir gaz kullanıyor. Kahramanmaraş merkezde şu anda hemen hemen yatırımların tamamını bitirmiş durumdayız. Sadece yeni yapılaşma yeni imara açılan yerlerde yatırım yapıyoruz. Onun dışında yatırımlarımızı genelde ilçelere kaydırmış durumdayız. Yani yoğunluğumuz ilçelerde” dedi. 
“3 İlçeye Taşıma Sistemi İle Gaz Veriyoruz”
Doğalgaz konusunda Türkiye’nin yeni sisteme geçtiğini dile getiren Yılmaz, şunları dile getirdi: “Doğalgaz artık yeni teknolojiler kullanılarak doğalgazın boru gazı ile götürülemeyeceği nüfusu düşük olan veya ana iletim hatlarına uzak olan ilçelere devletimizin aldığı kararla taşıma sistemiyle doğalgaz götürülebilmektedir. Şu anda da bizim Çağlayancerit ve Göksun ilçelerimiz de bu sistemle gaz veriyoruz. Ne fatura açısından Kahramanmaraş merkezden bir farkı var ne de kullanım konforu açısından hiçbir farkı yok. Artık tüm Türkiye’de bu sistem kullanılıyor. Sadece Kahramanmaraş’a has bir şey değil. Ana iletim hattına uzak olan ilçelerimize genelde bu yöntemle doğalgaz sağlanmaktadır. Afşin, Elbistan da boru gazı var oraya daha önce Malatya üzerinden ana iletim hattı getirildi. BOTAŞ tarafında Afşin, Elbistan, Türkoğlu, Pazarcık ilçelerimizde ve merkezde boru gazı ile gaz kullanılmaktadır. Çağlayancerit, Göksun ve Andırın ilçelerimizde de taşıma sistemiyle gaz veriyoruz.”
“Kışı Sert Geçiren İlçelerde Vatandaşlar Baca Kontrolü Yapmalı”
Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde kış aylarında sorunlar yaşandığını dile getiren ARMADAŞ Genel Müdürü Yılmaz, “Nurhak ve Ekinözü’ne doğalgazın gidip gitmeyeceği veya nasıl gideceğine bakanlık ve üst yönetim, karar verir. Onunla ilgili bir planlama bizim tarafımızdan yapılmıyor. BOTAŞ’ın ve EPDK’nın birlikte alacağı kararlar neticesinde bu adımlar atılıyor. Herkes doğalgaz ister ancak devletinde buna göre planlaması var. Gelir gider orada ki abone potansiyeli sanayi potansiyeli her şeyi değerlendirilerek ona göre bir planlama yapılmaktadır. Özellikle kış aylarında bizim kuzey ilçelerde son zamanlarda yaşadığımız bir problem var. Bu aşırı buzlanmadan dolayı sarkıtların erime sırasında kombi bacalarına zarar verdiğini görüyoruz ve bu da bacalar da kırılmalara ve zehirlenmelere sebep oluyor. Özellikle vatandaşlarımızın kuzey ilçeler de Afşin, Elbistan, Göksun ve Çağlayancerit gibi soğuk olan kışı sert geçen ilçelerimizde vatandaşlarımıza, buna dikkat ederek sık sık bacalarını kontrol etmelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş Dünyasında TÜMKİAD Kahramanmaraş Farkı!Önceki Haber

İş Dünyasında TÜMKİAD Kahramanmaraş Fark...

Karaca: Türkoğlu’nda Sulama Sorunu var!Sonraki Haber

Karaca: Türkoğlu’nda Sulama Sorunu var!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar