KAHRAMANMARAŞ “TEK YÜREK” OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAHRAMANMARAŞ “TEK YÜREK” OLDU
Kahramanmaraş Ülkü Ocakları tarafından organize edilen teröre tepki yürüyüşüne, çocuğundan yaşlısına 20 bine yakın Kahramanmaraşlı katıldı. Yürüyüşte terör lanetlendi, PKK sempatizanların bayrak olarak adlandırdıkları bez parçaları yakıldı.

Türkiye’de son günlerde artan terör olaylarıyla beraber iki günde 30’un üzerinde şehit verilmesi, Kahramanmaraş’ı da çileden çıkardı.

Teröre tepkisini göstermek için sokağa inen on binlerce Kahramanmaraşlı, Ülkü Ocakları tarafından organize edilen yürüyüşte terör olaylarını lanetledi; ülkesi ve milleti için canını seve seve veren şehitleri andı.

Akşam saatlerinden itibaren gruplar halinde, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı binasının önünde toplanan kalabalık, Ulucamii Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Ellerindeki Türk bayraklarıyla sokakları kırmızıya boyayan kalabalığa, yediden yetmişe her yaşta insan eşlik etti.

MHP Kahramanmaraş Teşkilatı, Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Teşkilatının yanında, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adaylarının bazılarının da katıldığı yürüyüşe, sivil vatandaşlar da destek verdi. Zübeyde Hanım Bulvarından Trabzon Caddesine çıkan insan seli protesto sloganlarıyla adeta Kahramanmaraş’ı inletti.

Valilik önündeki kavşakta bir süre bekleyen kalabalık, üzerinde Apo’nun resmi bulunan PKK paçavrasını yaktı. Aynı zamanda protesto yürüyüşü yapanlara çevredeki vatandaşlardan da alkışlar ve ıslıklarla destek verdiği görüldü.

Daha sonra harekete geçen binlerce kişi ulu camii yanındaki Atatürk anıtı önünde toplandı. Burada Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Mesut Kaplan basın açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan süreç bugün itibariyle Iğdır, Tunceli, Hakkâri’de gerçekleştirilen hain saldırılar ile beraber 113 vatan evladımızın şehit olması ile devam etmektedir. Aziz vatanımızın dört bir yanı keder, hüzün ve yasa boğulmuş, analar evlatlarını, kadınlar eşlerini ve çocuklar babalarını kaybetmişlerdir. Varlık sebebi bu ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkarmak olan eli kanlı terör örgütü fıtratının gereğini bugün de sergilemektedir. 7 Haziran seçimlerinden sonra koruculuk bölgemizden defolsun diyen terör örgütünün siyasi uzantısı da bu süreçte kimlere hizmet ettiği bir kez daha ortaya koymaktadır. Barış söylemleriyle ortaya çıkıp çatışma ortamını körükleyen malum siyasi parti bu düşünce yapısıyla ve terörü destekleyen tavırlarıyla, kaç oy alırsa alsın Türk milliyetçileri için yok hükmündedir, boş hayalleri ve zehirli fikirleriyle birlikte yok olmaya mahkûmdur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklamasında terör örgütünün silah depoladığını itiraf ettiğini öne süren Kaplan: “Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan da, katıldığı bir televizyon programında eli kanlı örgütü kastederek, ‘çözüm sürecinde silah stoklamıştır.’ şeklindeki ifadesiyle terörist elebaşı Öcalan ile birlikte mimarı olduğu sürecin ülkemizi getirdiği noktayı itiraf etmiştir.” şeklinde konuştu. 

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Kaplan iktidar mensuplarını, beslemelerini ve yandaşlarını açık bir şekilde uyararak; “Terör eylemlerini gerçekleştiren kahpeler kadar sizin de suçlu olduğunuzu biliyoruz. PKK elebaşısı bebek katili Öcalan’a methiyeler dizdiğiniz, Habur’da teröristleri çiçeklerle karşıladığınız, Oslo’da pazarlık masası kurduğunuz günleri, Dolmabahçe’deki mutabakatınızı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu size son uyarımızdır, kirli ve aşağılık siyasetinizden derhal vazgeçin” dedi.

Basın açıklamasının ardından yeniden yürüyüşe geçen binlerce kişi Ülkü Ocakları binası önünde İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı. Terörü lanetlemek ve şehitleri anmak için gerçekleştirilen yürüyüşe, MHP Milletvekili Sefer Aycan, İl Başkanı Süleyman Öner, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş Başkanı Mesut Kaplan, Kadın Kolları Başkanı, ilçe başkanları, 26. dönem Milletvekili aday adayları, teşkilat üyeleri ve binlerce Kahramanmaraşlı katıldı. 

dsc_0039-kopya.jpg

dsc_0043-kopya.jpg

dsc_0100-kopya.jpg

dsc_0142-kopya.jpg


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ TEK SES OLUP, SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTILARÖnceki Haber

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ TEK SES OLUP,...

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN NET HDP MESAJISonraki Haber

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN NET HDP MESAJI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar