Kahramanmaraş’ta rayların üzerinde 37 yıldır makas atıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta rayların üzerinde 37 yıldır makas atıyor
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Hüseyin Çavdar, 100 yıllık aile geleneğini üçüncü kuşaktan sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesinde dünyaya gelen 60 yaşındaki Hüseyin Çavdar, çocukluğu dedesi Ahmet ve babası Ali Çavdar gibi rayların üzerinde geçti.

Lise yıllarında, dede ve baba mesleği olması nedeniyle demir yollarına ilgi duyan Çavdar, zaman zaman babasıyla gezmek için işe birlikte gitti ve babasının emekliliğine yakın demir yollarında çalışmaya başladı.

Tren teşkil memuru olarak bir ömrü demiryoluna adayan Hüseyin Çavdar, çocukluğunun geçtiği raylara ve vatandaşa hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yıllarca raylar üzerinde el yöntemiyle makas değiştiren usta, teknolojinin ilerlemesiyle şimdi makasları oturduğu yerden komuta ediyor. Günlük 50 adet yolcu ve yük treninin geçtiği istasyonda 7/24 mesai yapan Hüseyin Çavdar’ın en büyük emeli ,Kahramanmaraş'ta hızlı treni görerek jübile yapmak.

Dünyaya bir daha gelse yine aynı mesleği tercih edeceğini söyleyen Makas Memuru Hüseyin Çavdar, şunları kaydetti:  “37 yılımız raylar üzerinde geçti. Şu anda da hala çalışmaktayım. Bu meslek hayatı babamdan bana, bana da dedesinden dedemden kalma. Demiryolculuğu aile boyu bu Demir Yolları üzerinde hayatımız geçti, şu anda da hala çalışmaktayım. Sevmeseniz zaten bu mesleği yapamazsınız. Bu bu meslek öyle bir şey ki insanın ruhuna işliyor, ailemden de geldiği için artık bana evim gibi görüyorum, çok seviyorum yani ömrüm kafi gelse de yeniden başlasam. Bu şekilde seviyorum yani aile boyu demiryolcu olduğumuz için yani varımız yoğumuz demiryolu. Burada insanlara mal ve can kaybını önlemek için, hizmet etmek için elimizden gelen bütün çabaları sarf ediyoruz. Gecemiz yok, gündüzümüz yok 7/24 çalışıyoruz.”
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta AFAD ekipleri tetikteÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta AFAD ekipleri tetikte

Kahramanmaraş’ta park halindeki minibüs yandıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta park halindeki minibüs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar