Kahramanmaraş’ta Turizmin Rotası Tarihi Kocabaş Konağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta Turizmin Rotası Tarihi Kocabaş Konağı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve Rotahane ekibinin Kahramanmaraş’taki durağı, tarihi Kocabaş Konağı oldu. Alpedo Kervan Lezzet Grubu’nun ev sahipliğindeki programda yöresel lezzet sunumları yapılarak Çengel Kahramanmaraş Dondurması kesimi yapıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kentin tanıtımı için Kahramanmaraş’a davet edilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Rotahane kurucusu Bilge Kuru ile Rotahane ekibinden Eylül Öztürk Özkan, Barış Kenan Özkan ve Bora Gencer, şehirdeki ziyaretlerini sürdürüyor. Kahramanmaraş’ın turistik mekânlarını gezen heyet diğer yandan şehrin gastronomisini de yakından tanıyor. Kahramanmaraşlıların yoğun ilgi gösterdiği heyetin, dün gerçekleştirdikleri programların son durağı Gastronomi Turizm Tesisi Belgesine sahip tarihi Kocabaş Konağı oldu. Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve ekibinin organize ettiği programda, misafirlere Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerinden Şalgamlı Tarhana Çorbası, Sömelek Köfte, Zeytinyağlı Kuru Dolma, Ispanaklı El Açması Börek, Ekşili Aya Sulusu, Maraş İçli Köfte, Eli Böğründe ile yöresel tatlı ve dondurma sunumu yapıldı. Satırla 120 kilogramlık Çengel Kahramanmaraş Dondurmasını kesen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’a doğum günü pastası sürprizi yapılarak doğum günü kutlandı. 
Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ımızın yöresel yemeklerini, burada misafirlerimize güzel bir şekilde sunduk. Misafirlerimiz; tarihi Kocabaş Konağımızı, yöresel ürünlerimizi, Kahramanmaraş’ımızın mutfağını çok beğendiler. Misafirlerimiz için güzel bir program yaptık. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Sayın Pervin Ersoy Hanımefendiye de Çengel Kahramanmaraş Dondurmamızı kestirdik. Aynı zamanda Hanımefendinin doğum günü olduğu için güzel bir pasta hazırladık ve pastamızı kestik. Ben şehrimize gelen değerli misafirlerimize ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Şehrimizin tanıtımı için misafirlerimizi Kahramanmaraş’a davet eden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamıza da teşekkür ediyorum.”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve Rotahane ekibi de çok eğlendiklerini belirterek harika bir organizasyona imza attıkları için Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve ekibine teşekkür ettiler. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karısını öldüren koca tutuklandıÖnceki Haber

Karısını öldüren koca tutuklandı

Sürücü esnaf tartışması kanlı bittiSonraki Haber

Sürücü esnaf tartışması kanlı bitti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar