Karatutlu: Deprem öncesi ve sonrasında ihmali bulunanlardan hesap soracağız!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karatutlu: Deprem öncesi ve sonrasında ihmali bulunanlardan hesap soracağız!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş 2. sıra Milletvekili Adayı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve sadece şehrimizde 12 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde ihmali bulunanlardan hesap soracaklarını söyledi.

Karatutlu, “Bir savaş olsaydı, yağmalansaydı, bu şehir bu kadar kötü olmazdı. Bugün buradan söz veriyoruz: Eğer iktidar değiştiğinde Kahramanmaraş’ın bu depremlerde harabeye dönmesinin sorumlusu olan herkes hesap verecek! İnşallah deprem öncesi ve sonrasında ihmali bulunanlardan hesap soracağız” ifadelerine yer verdi.
Karatutlu, Maraş Gündem TV’de Gazeteci Mehmet Taş ve Bekir Doğan’ın canlı yayın konuğu oldu. Kahramanmaraş ve ülke siyasetinin konuşulduğu programın ana gündemi Kahramanmaraş depremiydi. 
Depremin etkilediği 11 ilde yaklaşık 50 bin civarında insanın hayatını kaybettiğini bu sayının ise Kahramanmaraş’ta 12 binin üzerinde olduğunu belirten Karatutlu, depremin sorumlusu olarak müteahhitlerin günah keçisi ilan edilerek içeriye atılmasının yanlış olduğunu, sorumluluğu bulunan siyasetçilerin de yargılanması gerektiğini ifade etti.
Karatutlu, “Büyük Kahramanmaraş depremlerini yaşadık. Doğukent’te Güneşevler’e gittim. Yüzlerce blok orada boş duruyor. Zemin etüdü kötü.  Savaştan çıkmış gibi harabe şehir. Efendi bunun hesabını vereceksin. Buraya 16 kat veren belediye başkanı, imar komisyonu, bunların hesabını vereceksiniz. Maraş'ın bu kadar parasının zayi olmasının hesabını vereceksiniz. Yönetici bu demektir zaten. Ben bu işleri yaptım, hesap vermem diyemezsiniz. Hesap vereceksiniz. Yarın bir gün iktidar değiştiğinde hesap vereceksiniz. Orada kamunun parası da gitti, vatandaşın parası da gitti. Niye gitti? Sen oraya 16 kat verdiğin için gitti. Oranın zemin etüdü uygun olmadığı için gitti. Sen sorumlusun” dedi.
“VURDUKÇA SU ÇIKTI DENİLEN YERE 16 KATLI APARTMAN DİKTİLER”
Zemin etüdü yaptırmakla, hakkının üstünde kat irtifakı vermekle, bölgenin depreme dayanıklı olup olmadığını ölçmekle belediyenin sorumlu olduğunu dile getiren Milletvekili Adayı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, şöyle konuştu: “Tamam, belediye başkanlarının yaptıkları her şeyi ben kabulüm. Giderim; doğrudur, derim. Onda hiçbir sıkıntı yok. Ama yaptıkları yanlışta da bu adamlar hesap verecek. Niye imara açıyorsun kardeşim 30 sene önce? Hadi imara açtın bu kadar kat irtifakını niye veriyorsun? Orada fay hattı olduğunu bilmiyor musun? Kıbrıs Meydanı’nda da Namık Kemal'de de Doğukent'te de şehir berbat. Şehri tükettiler. Bir savaş olsaydı, yağmalansaydı, bu şehir bu kadar kötü olmazdı. Bugün buradan söz veriyoruz. Eğer iktidar değiştiğinde Kahramanmaraş’ın bu depremlerde harabeye dönmesinin sorumlusu olan herkes hesap verecek! İnşallah bu seçimden sonra deprem öncesi ve sonrasında ihmali bulunanlardan hesap soracağız. Doğukent’te herkes anlatıyor. Burada temeli kazdıkça su çıktı diye. Vurdukça su çıktı denilen yere 16 katlı apartman diktiler ve bu apartmanlar yerle bir oldu. Bunun hesabını verecekler. Öyle kaçış filan yok. Bu şehrin yaklaşık 30-40 yılını yediler. Öyle beleş yok. Ben belediye başkanı olayım. Ben belediye meclis üyesi olayım. Ondan sonra da hesap vermeyeyim. Arsaların 5-6 katlık irtifa hakkını 15 kata çıkarayım, buradaki daireleri satayım, zengin olayım diye düşünenler insanlara ev değil mezar yapmışlar. Biz eğer hesap sorarsak bir daha gelen yanlış yapmaz. Fay hattı üstüne bu kadar kat çıkma hakkı verenlerin çarşıda gezememesi lazım. Bunların, insan içine çıkamamaları lazım.”
“ALİ ÖZTUNÇ, BU ŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç’un parti meclisi üyeliğinde de milletvekilliği döneminde de Kahramanmaraş’ın her tür sorununa çözüm aradığını aktaran Karatutlu, yaptıkları ziyarette Ali Öztunç’un Kahramanmaraş için bir fırsat olduğunu bir kez daha gördüklerini belirtti. 
Kahramanmaraş’ta milletvekili sayısını çeşitlendirmenin ve iktidar muhalefet dengesi oluşturmanın önemine değinen Karatutlu, şunları kaydetti: “İnşallah seçilirsek güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle birlikte bu şehri çok daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Hakkını vermek lazım. Ali Öztunç çok çalışkan bir milletvekili. Ali Öztunç, bu şehir için çok önemli bir fırsat! Bunu; gittiğim köylerde, şehirlerde, mahallelerde herkes ifade ediyor. Bunların sayısını arttıralım. Lütfen yerli ya da milli olmayan, dışarıdan bize dayatılan taşıma adaylara, ithal adaylara prim vermeyelim. Vermeyelim. Çünkü bugün ulaşamadığınızda yarın da ulaşamayacaksınız. Bugün sizinle ilgilenmeyene, bu şehirde yaşamayana yarın hesap soramayacaksınız. Çünkü onun burada işi bitecek ve Ankara'ya gidecek. Onun dışında güçlü bir yapı oluşturalım ki dengeyi sağlayalım. Biliyorsunuz rekabetin olduğu yerde kalite olur. Ama siz toplam vekil sayısı 8 olan Kahramanmaraş’ta, iktidara 6-7 milletvekili verirseniz rekabet olmaz. Maraş'ın yaptığı en büyük yanlış. Dağıt kardeşim! Bu milletvekili sayısı 4’e 4 olsun. Nasıl Maraş'a hizmet geliyor, görün. Onun için Maraş'a hizmet az geliyor? Maraş'ımızda maalesef bu var. Bunu düzelttiğimizde kalite artacak. Rekabetle birlikte milletvekili sayısını çeşitlendirelim. Onun dışında da güçlü milletvekillerini seçelim. Hani bazen meclise giden milletvekiline bakıyorsunuz; bir kanun önergesi verebilecek altyapısı bile yok. Milletvekili seçerken lütfen bu işi yapabilecek donanımı var mı diye sorgulayın. Ve kesinlikle ithal aday olmasın. Ben yarın da burada olacağım. Dört yıl, beş yıl verin. Beğenmezseniz, geri değiştirin. Mühür sizin elinizde.”
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öztunç, Kahramanmaraş bizimle Türkiye’nin üretim üssü olacakÖnceki Haber

Öztunç, Kahramanmaraş bizimle Türkiye’ni...

SAADET PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ'TAN MİLLET İTTİFAKINA İFTAR PROGRAMISonraki Haber

SAADET PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ'TAN MİLLET...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar