FIRAT BAŞKAN

KMTSO’DAN İHRACATÇILARA YENİ NESİL DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KMTSO’DAN İHRACATÇILARA YENİ NESİL DESTEK
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, İhracat Destek Ofisi girişimleriyle “Yeni Nesil İhracat” stratejisi doğrultusunda Oda üyelerine özel TradeAtlas web sitesi hizmetlerinde indirimli avantajı sağlanacak.

KMTSO üyelerinin İthalatçı ve ihracatçı arama hizmetlerinden daha etkin şekilde yararlanmalarını teminen KMTSO ve TradeAtlas arasında protokol imzalandı. KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve Tradeatlas.com Genel Müdür Ali Emek'in katılımı ile imzalanan protokol kapsamında Oda üyelerinin siteye aidat ücretlerinde Ticaret Bakanlığı’nın desteğinin yanında %10 ilave indirim sağlanacak.

Protokol imza töreninde konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, Pandemiden dolayı ihracat pazarlarına ulaşmanın zor hale geldiğini belirterek “Bugün yine hayırlı bir iş için buradayız. Odamızın İhracat Destek Ofisi’ndeki arkadaşlarımızın yoğun gayretiyle, yönetimdeki arkadaşlarımızın desteği ile bir ilki yaşayacağız. Pandemiden dolayı biliyorsunuz pazara gitmek, pazara ulaşmak, müşteriyi bulmak, müşteriyi araştırmak oldukça zor bir hale geldi. Bizim bunu nasıl yapabileceğimizi, ticaretin nasıl devam edeceğini ama her hâlükârda da bunu ne kadar sağlıklı ve ayakları yere basar olması gerektiğini bildiğimiz için neler yapılabileceğini araştırdık. Bunun akabinde TradeAtlas firmasıyla böyle bir anlaşma hazırladık.” şeklinde konuştu.

Firmaların, bu siteye kayıt olduklarında dünyadaki kendi sektörü ile ilgili firmaları kolayca bulabileceğini ifade eden Balcıoğlu, “Bu firmaları yalnızca isim olarak değil, bütün firma yapılarını, ne kadar ihracat yaptığını, ne kadar ithalat yaptığını, nerelerden yaptığını, nasıl yaptığını, şartlarının neler olduğunu görebilecekler. Yani ‘bu müşteri bizim için uygun mudur değil midir’ diye test edebilecekleri, anlayabilecekleri resmi verileri bulabilecekler. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımızın ciddi desteği var ve bakanlığımız kayıt olan firmalarımıza yüzde 80 oranında destek

verecek. Bu protokolle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan firmalarımıza yüzde 10 indirim daha yapacak. Yıllık 19 trilyon dolar dolayındaki dünya ithalatının 13,5 trilyon dolarının bu sitedeki üyeler tarafından yapıldığını biliyoruz. Dolayısıyla güçlü bir site, güçlü bir yapı ve sağlam bir kuruluş. Destekleri aldıktan sonra arkadaşlarımızın ödeyeceği yıllık aidat ücreti bin 777 Türk Lirası olacak.” dedi.

TradeAtlas Genel Müdürü Ali Emek ise şöyle konuştu: “Biz TradeAtlas olarak Kahramanmaraş’ın ihracatını artırmak için bu yola çıktık. Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak dünyadaki en büyük veri tabanıyız. Sayın Başkanımızın da dediği gibi yıllık dünya ithalat hacminin yüzde 70’ni Türk firmalarına sağlayabiliyoruz. Bizim farkımız bu verilerin tamamen yurt dışı menşeili olup o ülkelerin gerçekleşmiş resmi kayıtlarından oluşmasıdır. Dolayısıyla Kahramanmaraşlı ihracatçılarımız gerçekten ithalat yapmış 2013’ten itibaren bütün tarihsel süreci görebilecekler. Büyükten küçüğe doğru sıraladığımız verilerin içerisinde kendi kapasitelerine göre seçim yapabilecekler. 230 ülkenin tamamına erişebilecekler. Bu bağlamda da salgın döneminde ve özellikle ihracatçılarımız bildiğiniz üzere fuarlara katılamıyor, yurt dışına gidemiyor. Biz de dünyanın ithalatını, dünyanın ticaretini Kahramanmaraş’taki firmalarımızın ayağına online olarak getirdik. Çünkü bu devirde veriye en hızlı ulaşan ve bunu değerlendiren çok hızlı yol almaktadır. Bu sebeple de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın öngörüsüne ve kendi üyelerine olan desteğine de teşekkür ediyorum. Biz elimizden geleni yapacağız ve Kahramanmaraş’ın ihracatını gerçek manada ölçülebilir ve ispatlanabilir bir şekilde artıracağımıza inancımız tam.”

 

TRADEATLAS NEDİR?

TradeAtlas, Konşimento belgelerine ve gümrük kayıtlarına dayalı kesin olarak ithalat yapmış firmaların ne kadarlık ve hangi ihracatçı firmadan ithalat yaptığı, ürünün miktarını, değerini, ithalatın hangi tarihte ve ülkeden gerçekleştirdiği gibi en kritik pazar bilgilerini sağlamaktadır. İhracatçı firmalar, dünyanın en büyük ithalatçı&ihracatçı veritabanında, ithalatçı firmalara ulaşmak için, GTİP Kodu, Ürün Adı, İthalatçı Adı, İhracatçı Adı, Marka adlarından arama yapabilecek.

 

Türk firmaları, yabancı müşterilerinin başka hangi tedarikçilerle hangi şartlarda çalıştığını, hangi miktarda, hangi tarihte ne kadarlık alım yaptığını öğrenebilirler. Müşterin başka hangi ürünleri ithal ettiğini, ürün çeşitliliğini ve satın alma eğilimlerini analiz edebilecekleri, ürünleri ithal eden çok sayıda yabancı ithalatçı firmanın bilgilerini analiz ederek sektördeki alıcıların iş yapma tarzlarını öğrenip, ürünlerini satın alan alıcıları daya iyi tanıma fırsatına sahip olabilecekler.

 

TradeAtlas İthalatçı & İhracatçı Arama Motoru, 2010 yılından buyana Ticaret Bakanlığı tarafından üyelik bedeli desteklenen tek e-ticaret sitesi olarak, dünya ithalatının %70’ini sağlayan uluslararası ticarette en geniş veriye sahip online veri tabanıdır. 228 ülkede 14 milyondan fazla ithalatçı firmaların bilgilerine ve ticaret detaylarına, yıllık 19 trilyon dolarlık dünya ithalatının 13,5 trilyon dolarına, 1 milyardan fazla konşimento belgesine ve gümrük beyannamesine tradeatlas.com üzerinden ulaşabilmektedir.

 

Ticaret Bakanlığı tarafından onay verilen sitelerin üyelik bedelinin %80’i ihracat odaklı dijital faaliyetler desteği (2021 için destek oranı %60) kapsamındadır.* İlave olarak, Türkiye İş Bankası müşterilerine TradeAtlas’a üyeliklerinde %30 oranında indirim avantajı sağlanmaktadır. Bu desteklere ek olarak, KMTSO üyelerine özel ekstra %10 indirim daha sağlanacaktır. Destek onayları sonrasında 1 yıllık üyeliğin KMTSO üyesi firmaya yaklaşık maliyeti 1.777 TL olacaktır.

 

AVANTAJLARI NEDİR?

2020 yılı için geçerli %80 Devlet Desteği (sonrasında %60)

KMTSO üyelerine özel +%10 indirim

228 ülke

14 Milyon İthalatçı

1 Milyar Konşimento bilgisi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hampton By Hilton Güvenli Turizm Sertifikasını aldıÖnceki Haber

Hampton By Hilton Güvenli Turizm Sertifi...

GÖKSUN’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADISonraki Haber

GÖKSUN’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI YENİDEN B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar