KSÜ ORDUMUZA DESTEK OLMAK İÇİN YÜRÜDÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KSÜ ORDUMUZA DESTEK OLMAK İÇİN YÜRÜDÜ
(KSÜ) Rektörlüğü tarafından, Bahar Kalkanı Harekâtında görev alan Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere tüm ordu mensuplarımız ve güvenlik güçlerimize destek olmak adına mehteran eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından, Bahar Kalkanı Harekâtında görev alan Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere tüm ordu mensuplarımız ve güvenlik güçlerimize destek olmak adına mehteran eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Üniversite yönetimi, personel, öğrenci ve şehir protokolünden isimlerin katılımıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahraman Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş Rektörlük binası önünden başlayarak Avşar Yerleşkesi Yeni Camide son buldu.

Cami önünde gerçekleştirilen törende konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversite olarak eğitim-öğretim, bilim ve teknoloji faaliyetlerinin yanı sıra dünyayı ve ülkemizi yakından ilgilendiren konularda da toplumsal sorumluluğun gereği olarak faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“Türkiye'nin her meselesi üniversitelerinde meselesidir. Türkiye'nin her meselesi Kahramanmaraş sütçü İmam üniversitesinin de meselesidir. Biz bütün olaylara bu duyarlılıkla yaklaşıyoruz.” diyen Rektör Can,  Türk Milletinin her ferdinin ülkenin istiklal ve istikbali için, birlik ve beraberliğimize göz dikenlere karşı mücadeleye ve bu uğurda şehadete hazır olduğunun altını çizdi.

Bütün şehitlerimizi rahmetle yâd eden ve gazilerimize şükranlarını sunan Rektör Can, “Bahar kalkanı Harekâtı devam ediyor. Biz barıştan yana bir milletiz ancak barışı bozmak isteyenlere de haddini bildiririz. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında insanımız ve bütün insanlığın huzuru selameti için biz varız. Irkını, dilini, mezhebini, meşrebini düşünmeden zulüm altındaki herkesin yardımına koşarız ve onları zalimlerin zulmünden kurtarmak için elimizden gelen gayreti gösteririz.” şeklinde konuştu.

Rektör Can’ın konuşmalarının ardından KSÜ Öğr. Gör. İsmail Göktürk tarafından Yeniçeri Gülbang’ı okunurken, katılımcılar mehter eşliğinde marş okudular.

Daha sonra ise Yeni Camide Cuma namazı öncesi şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasideler okunurken kahraman şehitlerimiz dualarla anıldı.

Kılınan Cuma namazının ardından Yeni Cami önünde üniversitemizce çeşitli ikramlar dağıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlığa Adım AtınÖnceki Haber

Sağlığa Adım Atın

BAŞKAN MAHÇİÇEK, KADINLAR GÜNÜ’NDE ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTUSonraki Haber

BAŞKAN MAHÇİÇEK, KADINLAR GÜNÜ’NDE ŞEHİT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar