KSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARACASU KAMPÜSÜ AÇIKLAMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARACASU KAMPÜSÜ AÇIKLAMASI
KARACASU YERLEŞKESİNİN AVŞAR YERLEŞKESİNE TAŞINMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İŞTE KSÜ REKTÖRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Malumunuz olduğu üzere Kahramanmaraş’ımız coğrafi konumu itibariyle deprem riski olan bir bölgede yer almaktadır. Üniversitemiz Karacasu Yerleşkesinde bulunan binalarımızın da “Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik”lerden önce inşa edildiği için bu riskten etkilenme ihtimali bulunmaktadır. Daha evvel düzenlediğimiz basın toplantısında bu sorunun çözümüne yönelik yaptığımız çalışmalardan ve atacağımız adımlardan bahsetmiştik. Bu basın toplantısını da hem konu ile ilgili yeni gelişmeleri hem de sorunun geçici çözümlerini kamuoyuyla paylaşmak adına düzenleme ihtiyacı hissettik.

 

Göreve başladığımız günden beri bu konu ile ilgili azami hassasiyet gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Gerekli yatırımların yapılması ve yeterli bütçenin konulması için Ankara’ya her gittiğimizde devletimizin konu ile ilgili yetkilileriyle istişareler ettik ve Kahramanmaraş’ımızın deprem riski olan bölgesindeki yüksekokullarımızın durumu hakkında açıklamalarda bulunduk. Hükûmet yetkilileri de her zaman olduğu gibi gereken her türlü desteğin 2020-2021 yılı içerisinde de verileceğini ifade edip konu ile yakından alakadar oldular.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak evlatlarımızın yetişmesi noktasında mevcut imkanlarımız dâhilinde en yüksek verimliliği ortaya çıkarmanın gayreti içerisindeyiz ve bu imkanların daha da genişlemesi için azami çaba göstermekteyiz. Öğrencilerimizin üniversite tahsillerini en sıhhatli şekilde tamamlamaları, bu süre içerisinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Bu doğrultuda Karacasu Yerleşkemizde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzla ilgili ihale işlemleri tamamlandıktan sonra Avşar Yerleşkemizde yeni binalarımızın temelleri atılacaktır. İnşaatlarımızın tamamlanma süreci içerisinde ise öğrencilerimiz eğitimlerini Avşar Yerleşkemizde sürdürecektir. Karacasu Yerleşkemizde deprem riski minimum düzeyde olan tek katlı prefabrik yapılarda atölye dersleri gören birkaç bölüm ve program haricinde tüm bölümleri Avşar Yerleşkemize taşımış bulunmaktayız. 02.03.2020 Pazartesi günü itibariyle Avşar Yerleşkemiz bünyesinde belirlediğimiz fakültelerin dersliklerinde eğitim-öğretime başlanmıştır. Dolayısıyla riskli binalarda eğitim-öğretim faaliyetleri durdurulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız..

04.03.2020

 

Prof. Dr. Niyazi CAN

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DULKADİROĞLU MECLİSİ’NDEN İDLİB MESAJIÖnceki Haber

DULKADİROĞLU MECLİSİ’NDEN İDLİB MESAJI

Büyükşehir’den heyelan temizliğiSonraki Haber

Büyükşehir’den heyelan temizliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar