MAHİR ÜNAL PANELDE KONUŞTU! SERT SÖZLER!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAHİR ÜNAL PANELDE KONUŞTU! SERT SÖZLER!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: "Diyorlar ki 'Siz Türkiye'nin dış politikasını mahfettiniz'. Peki, 9 tane ülkeyi çevrede yönetilemez hale ben mi getirdim?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Diyorlar ki 'Siz Türkiye'nin dış politikasını mahfettiniz'. Peki, 9 tane ülkeyi çevrede yönetilemez hale ben mi getirdim? Türkiye'nin verdiği mücadelede, Türkiye'nin etrafına adeta bir çember çizip o çemberi ateşe verenleri konuşmak yerine bunu Türkiye üzerinden konuşmak bir şey diyorlar, ağız çabukluğundan başka bir şey değil" dedi. 

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, SETA'da düzenlenen 'Siyasette Yenilenme ve AK Parti'nin Geleceği Paneli'nde konuştu. Ünal, "CHP Grup Başkanvekili 'sizin dış politikanız zigzaglarla dolu' diye bir cümle kullandı. Mevlüt Çavuşoğlu dedi ki 'mayınlı bir arazide düz koşarsanız ölürsünüz', yani muhteşem bir anlatım bana göre. Tek cümlede. Aslında her şeyi özetleyen bir ifade. Yani, bütün pozisyonların hızla değiştiği, bütün bakış açılarının hızla değiştiği bir dünyada siyaseti konuşuyoruz, Türkiye'yi konuşuyoruz. 2019'u konuşuyoruz. 2019'a giderken AK Parti olarak bizim pozisyonumuz ne ve Türkiye'yi taşımak istediğimiz yer neresi? Bence bizim toplum olarak en çok korumamız gereken şey nedir diye soracak olsanız, ben 'özgüvenimiz' derim. Çünkü, özgüvenimize dönük çok ciddi bir saldırı var. Yani, kendimizi bu inanılmaz kara propagandanın altında bazen yaşadıklarımızı unutarak mesela ben kendime söylüyorum, siyasetçi olarak. Adam daha düne kadar 'FETÖ ile kol kola idiniz' diye kurduğunda eğer ben bütün bu arka plana dair fikrim yoksa, bütün argümanların senin orada kaçınılmaz olarak çöküyor. Halbuki aslında başka bir şey söylüyorsun. Böyle cümleye başlayan bir zihin size statükoyu dayatan bir zihindir. Bu zihin sağlıklı bir zihin değil" ifadelerini kullandı.

 

  "Pozisyonumu değiştirmemden daha doğal ne olabilir?"

  Ünal, konuşmasında şunları kaydetti: "Tabii ki ben pozisyonumu değiştireceğim. Her şey bu kadar hızlı değişirken benim pozisyonumu değiştirmemden daha doğal ne olabilir? Kaldı ki eğer karşınızdaki bir yapı, düne kadar STK görünümünde bir maske takmış ve daha sonra bu yapının STK olmadığı ve bu yapının yaklaşık 40 yıldan beri daha derinde ibadetin, dini grup görüntüsünün altında daha derinde başka bir mekanizma işlettiğini fark ettiğinizde tabii ki bu yapıya karşı pozisyonunuzu değiştireceksiniz."

  Avrupa Birliği ile olan ilişkilere getirilen eleştirilere işaret eden Ünal, "Efendim, AB ile ilişkileriniz çok berbat. Siz, 2005'teki Avrupa'yı bana getirin, ben 2005 yılındaki Avrupa ile ilişki kurayım. Bugün 2005'teki Almanya, Belçika mı var? Ya da diyorlar ki 'Siz Türkiye'nin dış politikasını mahfettiniz'. Peki, 9 tane ülkeyi çevrede yönetilemez hale ben mi getirdim? Türkiye'nin verdiği mücadelede, Türkiye'nin etrafına adeta bir çember çizip o çemberi ateşe verenleri konuşmak yerine bunu Türkiye üzerinden konuşmak bir şey diyorlar, ağız çabukluğundan başka bir şey değil" dedi.

  Şu anda uyum yasalarını çalıştıklarını belirten Ünal, "Bugün saat 17.00'da uyum yasaları ile ilgili toplantımız var. Ne olmalıdır, nasıl olmalıdır, bu sürece çok ciddi anlamda çalışmayla devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KAHRAMANMARAŞLI İŞ ADAMLARINDAN ANKARA’YA ÇIKARMA!Önceki Haber

KAHRAMANMARAŞLI İŞ ADAMLARINDAN ANKARA’Y...

SATIN ALDIKLARI EVLER "YARIM" ÇIKTI!Sonraki Haber

SATIN ALDIKLARI EVLER "YARIM" ÇIKTI!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar