Sanko Üniversitesi'nde Fizyoterapi Sempozyumu Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanko Üniversitesi'nde Fizyoterapi Sempozyumu Düzenlendi
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından “Fizyoterapide Biyomekani ve Yürüyüş Eğitimi ile İlgili Güncel Yaklaşımlar” konulu sempozyum düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, “Bilim insanı olarak yetişirken genel bilgiler ile yetinmeyip, mutlaka ilgi duyduğunuz alanda uzmanlaşın” dedi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında yetkin fizyoterapistlerin yetişmesi için hocalar ve üniversite alt yapısı ile her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizen Prof. Dr. Dağlı, “Sevgili öğrencilerim, sizler çok şanslısınız, son teknoloji laboratuvarlarda alanında uzman hocalarımızdan eğitim alıyorsunuz. Mezun olduktan sonra da gerek ülkemiz sınırlarında gerekse uluslararası alanda hepinizin çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun ise öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için çok çalıştıklarını, bu amaçla daha önce alınan akreditasyon belgesini yenileme yolunda gerekli değerlendirme sürecini tamamladıklarını ve sonucun olumlu olacağına inandıklarını söyledi.

Fizyoterapistliğin çok geniş özelleşme ve kendine ait gelişme alanları olan bir meslek olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ergun, “Mesleğimizin çok geniş özelleşme ve kendine ait gelişme alanları var. Hepimiz bu alanlar içinde kendimizi geliştirip, inandığımız hedeflere doğru yürüyeceğiz. SANKO Üniversitesi olarak vermiş olduğumuz eğitim ve yetkinlikler yetiştirdiğimiz öğrencilerin yurt dışında da kariyer yapmalarına ve desteklenmelerine olanak sağlamaktadır” diye konuştu.

“Ayak, hareket ve denge için çok kompleks fonksiyonel bir yapıya sahip organımızdır. Kinetik ve kinematik analizle birlikte gerçekleştirilen klinik yürüme analizi, ayağın dinamik yapılarını ve ayak fonksiyonunu daha iyi anlamak için gereklidir. Ayrıca yapılan bu değerlendirme ile ayağın bozulan mekanik yapılarındaki ve etkilediği diz, kalça eklemleri yanında omurgada ortaya çıkan problemleri tespit etmek, doğru ve etkin bir tedaviyi gerçekleştirmek için önemli bir yol gösterici olmaktadır.

Prof. Dr. Ergun, “Fizyoterapide Biyomekani ve Yürüyüş Eğitimi ile ilgili Güncel Yaklaşımlar konusunda önemli bilgiler vererek öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan, yurtiçi ve yurt dışında eğitim ve çalışma imkanları konusunda mesleğimizi tanımlayan Dr. Fzt. Halime Gülle Hocamıza değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplumda her yaştan bireyleri etkileyen ayak problemlerinin fizyoterapistlerin çok karşılaştığı ve kişilerin yaşam kalitelerini etkileyen ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ergun, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi tekstil sektörüne kalifiye eleman yetiştiriyorÖnceki Haber

Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi tekstil sek...

Şiir ve Edebiyat Günleri’nde İncesaz Sahne AlacakSonraki Haber

Şiir ve Edebiyat Günleri’nde İncesaz Sah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar