Şehrimize Yakışır Bir Stadyum Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehrimize Yakışır Bir Stadyum Olacak
Aksu TV canlı yayınında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun yerine şehrimize yakışır bir stat ve kompleks inşa edeceğiz. Tam Olimpik Havuz projemizi hayata geçiriyoruz. Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nin tahsisini alıyoruz. Bu tesisi yüzer havuz ve yeni mekânlarla daha fonksiyonel hale dönüştüreceğiz. Yeni sentetik saha ve basketbol alanları oluşturuyoruz. Her şey Kahramanmaraş’ımız için. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz, yerel yönetimler olarak bizler ve diğer tüm paydaşlarımız hizmet yolunda var gücümüzle gayret ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Aksu TV’de yayınlanan Aksu Haber programına konuk oldu. Moderatörlüğünü Murat Eğridağ’ın yaptığı canlı yayında konuşan Başkan Güngör, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun ve Güreş Federasyonu Başkanı seçilen Şeref Eroğlu’nun Kahramanmaraş ziyaretinde yapılan görüşmelerin detaylarını anlattı. Birçok projeye ilişkin bilgi ve müjdeler aktaran Başkan Güngör, “Her şey Kahramanmaraş’ımız için. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz, yerel yönetimler olarak bizler ve diğer tüm paydaşlarımız hizmet yolunda var gücümüzle gayret ediyoruz” diye konuştu.

 

Tarihi Kışla Turizme Kazandırılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör cümlelerine, “Cumhurbaşkanımız şehrimize teşrif ettiğinde Tarihi Kışla’mıza ilişkin bir arzımız olmuştu. Özellikle Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi arkasındaki kışlamız tarihi bir alana sahip olduğu burayı turizme kazandırmamız önemli bir katma değer oluşturacak. Hem de askeriyemiz yeni yerleşim alanına, daha modern yapılara kavuşmuş olacak. İnşallah bu çalışmamızdan da olumlu sonuçlar alırız diye ümit ediyorum” şeklinde devam etti.

 

Stadyum Müjdesinin Detaylarını Paylaştı

Yakın zamanda müjdesi verilen stat projesiyle ilgili de konuşan Başkan Güngör, “Şehrimizde 1970’te yapımına başlanarak uzun süre hizmet veren bir stadyumumuz var. Şehir dışında olan yapı, zamanla şehrin içinde kalmış. Yapılan tetkik ve tahlillerde depremsellik standartlarını taşımadığı raporlandı. Dolasıyla takımımız maçlarını şehir dışında oynamak zorunda kaldı. Şehrimizdeki bir diğer stadyum ise Onikişubat Stadı. İki stadyum arası mesafe 2 kilometre. Onikişubat Stadı 48 dönüm, Hanefi Mahçiçek Stadı ise 120 dönüm bir alana sahip. Hanefi Mahçiçek dolayısıyla daha uygun ve daha geniş bir alanda olmasına rağmen buranın da depremsellik standartları uygun değildi. Her iki stadyumda da profesyonel müsabaka oynanamıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda buraların güçlendirilmesi ya da dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalarımıza hızla başladık. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza konuyu Ankara’da arz ettik, geldiğinde de hamdolsun çözüme kavuşturduk” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den İstismarcılara Yönelik ÇalışmaÖnceki Haber

Büyükşehir’den İstismarcılara Yönelik Ça...

Engelliler Günü Etkinliklerle KutlanacakSonraki Haber

Engelliler Günü Etkinliklerle Kutlanacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar