SEYYAR SATICILIKTAN VERGİ REKORTMENLİĞİNE DESTANSI BİR BAŞARI HİKÂYESİ: ALİ ÇIRAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SEYYAR SATICILIKTAN VERGİ REKORTMENLİĞİNE DESTANSI BİR BAŞARI HİKÂYESİ: ALİ ÇIRAK
Kahramanmaraşlı iş Adamı Ali Çırak Kahramanmaraş'ta yayın hayatına başlayan Destansı Dergisine konuk oldu.

Kahramanmaraş’ın en genç ve en başarılı iş adamlarına yönelik bir sınıflandırma yapılsa; kuşkusuz listede ilk sıralarda Çırağın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak yer alır. Zira çocuk yaşlarda, seyyar satıcılıkla başladığı iş hayatında çok çalışarak vergi rekortmenliğine kadar yükseldi. Onun bu başarısı, günümüz girişimcilerine de en güzel örneklerden biri oldu.
1990 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ali Çırak, henüz 12 yaşındayken babasıyla beraber seyyar satıcılık yaparak başladı, ticarete! 
2009 yılında mobilya mağazası açarak babası Ferruh Çırak, kardeşleri Uğur ve Ferhat Çırak ile beraber mağazacılık sektöründe faaliyet gösterdi. 2011 yılı ise başarılı işadamı Ali Çırak için dönüm noktası oldu. Çünkü bu tarihte kurduğu Çırağın İnşaat, kısa zamanda Kahramanmaraş inşaat sektöründe en güvenilir ve en çok tercih edilen firmaları arasında yer buldu. Kısa zamanda binlerce konut üretip halkın beğenisine sunan iş adamı Ali Çırak, halktan gelen talep doğrultusunda inşaat alanındaki yoğunluğunu artırdı. Sadece 2015 ile 2018 yılları arasında 4 bin konut üreterek hem insanların hem de sektörün güvenini kazanan Çırak, 2016-2017 yıllarında vergi rekortmeni oldu. 2016 yılında Denizbank konut kredisi kullandırımında Türkiye 4’üncüsü olarak ödül aldı. 2017-2018 yıllarında Garanti Bankası ile Ziraat Bankası konut kredisi kullandırımında ve konut satışında Türkiye çapında önemli dereceler elde etti. 
Çırağın İnşaat’ın rotasını konut dışı sektörlere de çeviren başarılı İş Adamı Ali Çırak, düğün salonu, fitness merkezi, halı saha, hamam ve havuz gibi ticari sosyal donatı alanlar ile faaliyetlerini genişletti.
2018 yılının başlarında Çırağın Sosyal Tesisleri projesini hayata geçiren Çırak, aynı yıl Kahramanmaraşlıların hizmetine sunduğu Çırağın AVM ile Çırağın Group şirketlerinin doğuşuna imza attı. 
Çırağın İnşaat’ı Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe ve kentsel dönüşümde birinci sıraya yükselten Ali Çırak, kurduğu tesisler ve mağazalar ile Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkılar sağladı.
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLDU!
Kahramanmaraş’ta düzenlenen bir çok sosyal etkinlik ve sosyal sorumluluk projesine sponsor olan Ali Çırak, eğitim alanında yürütülen projeler için adeta seferber oldu. Şehir merkezinde ve kırsalda 8 devlet okulunda okuma odaları, çevre düzenlemesi ve iç-dış cephe boyamaları gibi iyileştirmeler yaptı. Spora yönelen öğrencilerin teşvikçisi ve en büyük destekçisi oldu. Desteklediği öğrenciler, Kahramanmaraş birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü elde etti. Andırın'da 70 haneli bir mahalleye, hayatını kaybeden kardeşi adına cami yaptırdı. Sivil Toplum Kuruluşlarınca düzenlenen etkinliklerde aranılan ilk isim olan Ali Çırak, Kahramanmaraş’ın kalkınması ve büyümesi için birçok projeler üretti; üretmeye de devam ediyor.
+++++ 
12 yaşındayken babama ticarete kaç yaşında başladın, diye sordum. 16 yaşımda evlat, dedi. Peki, dedem kaç yaşında başladı, diye sordum. 18 yaşında, başladı. Niye sordun oğlum, dedi. Ben büyük tüccar olacağım, dedim. Nasıl olacaksın, diye sordu babam. Ben 12 yaşında başlayacağım, boynuz kulağı geçecek, dedim. Peki ne istiyorsun, dedi. Sermaye dedim. 50 lira istedim. Buna 10 tane tavuk eder, alır-satarım, dedim. Olmaz evlat, 50 lira, ticarete yeni başlayan tecrübesiz bir tüccar için büyük para.  Risk alamam, dedi. Ne kadar verirsin diye sordum: 5 lira, dedi. Baba, buna bir tavuk eder, bir tavukla ticaret yapılmaz, dedim. Yapılamayacağını ben de biliyorum evlat, dedi. Aha sana 5 lira, küçük sepeti al hemen eline. Ticarete başla, 5 liraya tam 50 yumurta eder, dedi. Satarsın 6 lira olur, 5 gün sonra 10 liran olur, 5 günde ikiye katlarsın, dedi. Ben de babamı dinledim, ticari hayatıma yıl 1979’da tavukla değil yumurtayla başladım. Ve başardım çok şükür. Babamın tecrübesi ve vermiş olduğu 5 lira sermayesi sayesinde.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş'ta İlçe Başkanı gözaltına alındıÖnceki Haber

Kahramanmaraş'ta İlçe Başkanı gözaltına...

Kahramanmaraş'ta 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri başladıSonraki Haber

Kahramanmaraş'ta 1. Uluslararası Şiir ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar