Sosyal Medyalara Neden Erişim Sağlanamıyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal Medyalara Neden Erişim Sağlanamıyor?
Türkiye'nin gündemine oturan üzücü haber 13 Kasım 2022 akşam saat 17.00 sularında İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nden geldi. İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de yaralandı. Üzücü haberin sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan hesapları engellemek için devreye BTK girdi.

 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bant daraltma uygulaması ile sosyal medyalara olan erişimi kesti. Böylelikle bant daraltma işlemi Twitter, YouTube, Facebook ve Instagram'a erişimi neredeyse sıfıra indirdi. Peki bant daraltma nedir, sosyal medyalara neden erişim sağlanamıyor? İşte 13 Kasım 2022 bant daraltma uygulaması ne zaman kalkacak? Tüm detaylar burada!

Bant daraltma nedir? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından bant daraltma uygulamasını devreye soktuğunu resmen duyurdu. Böylelikle Twitter, Facebook, YouTube ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına erişim neredeyse imkansız hale geldi. Ancak VPN gibi yöntemlerle bant daraltma işleminin önüne geçebilirsiniz. Peki BTK'nın uyguladığı bant daraltma nedir, sosyal medyalara neden erişim sağlanamıyor? İşte 13 Kasım 2022 bant daraltma uygulaması hakkında A'dan Z'ye tüm merak edilenler! 

BANT DARALTMA NEDİR? 

Bant genişliği, veri ve hız birbiriyle yakından ilişkili terimlerdir ve bazen birbirinin yerine kullanılır. Bir bilgisayar bağlantısına ayrılan bant genişliği miktarı, saniyede ne kadar veri indirilebileceğini veya İnternet'ten bilgisayara aktarılabileceğini belirler. Daha fazla bant genişliği saniyede daha fazla veriye eşittir, bu da daha fazla hız anlamına gelir. Bazı durumlarda, bant genişliği limiti bir hız limitini, diğer durumlarda ise bir veri limitini ifade eder.

Bant genişliği ve hız terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır ancak doğru değildir. Karışıklığın nedeni, kısmen, gerçekten bant genişliği anlamına geldiklerinde daha yüksek hızlara atıfta bulunarak ikisini birleştiren internet servis sağlayıcılarının (ISS'ler) reklamlarından kaynaklanıyor olabilir.

Esasen hız, verilerin iletilebileceği hızı ifade ederken, bant genişliği tanımı bu hızın kapasitesidir. Su metaforunu tekrar kullanmak gerekirse hız , suyun bir borudan ne kadar hızlı itilebileceğini ifade eder; bant genişliği , belirli bir zaman diliminde borudan hareket ettirilebilen su miktarını ifade eder.

Kurumsal düzeydeki birçok ağ, tek bir mantıksal bağlantı gibi davranan birden çok toplu bağlantıyla dağıtılır . Örneğin, bir anahtar yukarı bağlantı, dört toplanmış 1 Gb/sn bağlantı kullanıyorsa, 4 Gb/sn'lik bir etkin aktarım kapasitesine sahiptir. Ancak, bu bağlantılardan ikisi başarısız olursa, bant genişliği sınırı 2 Gbps'ye düşer.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolu’nun ve Dünyanın Farklı Yörelerinden Eserler Kahramanmaraş’ta SeslendirildiÖnceki Haber

Anadolu’nun ve Dünyanın Farklı Yörelerin...

Kahramanmaraş’ta TÜMKİAD Kobi Zirvesi DüzenlendiSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta TÜMKİAD Kobi Zirvesi Dü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar