Türkiye Karakucak Şampiyonası tamamlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Karakucak Şampiyonası tamamlandı!
Türkiye Güreş Federasyonu ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Büyükler, Gençler ve Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası’nda madalyalar sahiplerini buldu.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Dereköy mahallesine inşa edilen Dereköy Şeref Eroğlu Er Meydanı’nda düzenlenen Türkiye Karakucak Şampiyonası tamamlandı. Kıran kırana geçen mücadeleler sonunda şampiyonlar madalyalarına kavuştu. Toplamda 44 ilden, 47 kulüp ve 500 sporcunun katıldığı turnuvaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Final müsabakaları öncesinde açılış konuşması yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, güreşlere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Okay, konuşmasında şunları söyledi: “Güreş, atalarımızdan bizlere, bizlerden sonra da gelecek nesillere bir mirastır. Bu mirasa sahip çıkmak, onu geleceğe taşımak bizlerin görevidir. Bu yüzden gençlerimizin tarihiyle bütünleşmesi adına çaba harcıyor, projeler yapıyoruz. Ata sporumuz güreş, bizleri tarihle bütünleştiren, gençlerimize mücadele azmi işleyen önemli bir değerdir. Bugün burada kurulan er meydanı, Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonları, Olimpiyat madalyası kazanarak bayrağımızı göklere yükselten sporcular yetiştirmiştir. Nitekim bu sporcular er meydanlarında ortaya koydukları mücadele ve azim ile, bugün güreşin gelişmesi ve kalkınması adına da çaba göstermektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana sporun her dalına destek oluyor, Türkiye’ye gurur yaşatan sporcular yetiştirmekten dolayı gurur duyuyoruz. Bu minvalde, ilçemize halı sahalar, spor salonları ve yüzme havuzları inşa ediyoruz. Ortaya koyduğumuz proje ve hizmetlerle ilçemizi spor, sanat, eğitim gibi alanlarda daha da geliştireceğiz ve geleceğe taşıyacağız. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle, Dulkadiroğlu’nun tarihini geleceğiyle buluşturacağız. Bu noktada ortaya koyduğumuz projelerin sayısını arttıracağız ve geliştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyor, tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.

” BU GÜZEL TESİSTEN YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK

Başkan Okay’ın ardından bir konuşma yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapılan ve isminin verildiği tesise vurgu yaptı. Eroğlu, “Bu güzel tesisi bölgemize kazandıran Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu tesisten yeni Dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonları yetişecek. Bu sporcularımız uluslararası arenada istiklal marşımızı okutacak ve bayrağımızı göndere çekecek” dedi. SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de kısa bir konuşma yaparak, “Vatanı, milleti ve devleti için ter döken kıymetli sporcu kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onların başarısı ile bizler gurur duyuyoruz. İnşallah ülkemizi her alanda başarı ile temsil etmeye devam ederler.” Programa; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, Dulkadiroğlu Kaymakamı Abdulkadir Okatan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız Veli Böke, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda güreş sever katıldı. Yıldızlar kategorisi 50 kiloda Muhammed Yağmahan, 55 kiloda İsmail Hakkı Tarakçı, 60 kiloda Remzi Temur, 66 kiloda Fatih Acar, 74 kiloda Rüştü Altuntaş, 84 kiloda Şahin Dur, 96 kiloda Burak Karabulut ve 120 kiloda Can Üngör birinci oldu. Gençler kategorisinde, 55 kiloda Sabri Akkaya, 60 kiloda Durdu Mehmet Eroğlu, 66 kiloda Hamza Zopalı, 74 kiloda Murat Doğan, 80 kiloda İsmet Çiftçi, 84 kiloda Nihat Bekdaş, 96 kiloda Emin Demir ve 120 kiloda Mehmet Çelebi birinciliği elde etti. Büyüklerde ise 55 kiloda Mehmet Turaç, 60 kiloda Nebi Uzun, 66 kiloda Ertuğrul Kahveci, 74 kiloda Faruk Çayır, 84 kiloda Musa Gürbüz, 96 kiloda İsa Göçen ve 120 kiloda Adem Uzun şampiyon oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklamaÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu:...

28 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı!Sonraki Haber

28 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yaka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar