Ufka Yolculuk 8’ de büyük gurur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ufka Yolculuk 8’ de büyük gurur
"Adap" konulu Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Türkiye genelinde ilk, orta ve lise öğrencilerinin katıldığı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Kahramanmaraş il Ödül Töreni Pandemi dolasıyla sade bir törenle, fiziki mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet edilerek Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği’ nde gerçekleştirildi. 
 

Dernek merkezinde yapılan ödül töreninde Kahramanmaraş’ ta ilk 10’ a giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Katılımın sınırlı tutulduğu programa dereceye giren öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Ufka Yolculuk il Komisyonu, Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Yönetimi, Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Özkul ile Ufka Yolculuk Yarışmaları Doğu Akdeniz Bölge Sorunlusu Hüseyin Yılmaz katıldı.

 

 

Türkiye Dereceleri

İlkokul kategorisinde Türkiye 10 uncusu ve il birincisi olan Yaşar Gölcü İlkokulundan Ayşe Beren Savaş ödülünü Ufka Yolculuk İl Sorumlusu Mehmet Mergan’ dan; Ortaokul kategorisinde Türkiye 5 incisi ve il birincisi olan 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Selman Ergin ödülünü  Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Deneği Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Özsağır’dan; Lise Kategorisinde Türkiye 4 üncüsü ve il birincisi olan Kahramanamraş Anadolu Lisesi öğrencisi Zeliha Bayrak ise ödülünü Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul’ dan aldı.
 

 

Yoğun Katılım
Ufka Yolculuk 8 Yarışması Kahramnaraş il sorumlusu Mehmet Mergan yaptığı kısa konuşmada Türkiye genelinde yarışmaya bu yıl yaklaşık 700 bin, il genelinde ise 47 bin kişinin katıldığını, binlerce öğrencinin arasında ilimize Türkiye derecesi getiren öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ettiğini söylerken; Geçmiş yıllarda olduğu gibi yıl da yarışmamızı nihayete erdirdik. Buradan tüm yarışmacı öğrencilerimize, görev alan gönüllülerimize ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ayrıca hediyelerin verilmesinde sponsor olan kişi ve kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür ederim dedi.

7 yıldır okullarda yazılı olarak yapılan Ufka Yolculuk yarışmasının bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirildiğine değinen Ufka Yolculuk Yarışmaları Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Hüseyin Yılmaz ise konuşmasında Kahramanamraş’ ın bu yıl Ufka Yolculuk yarışmalarına yoğun katılım sağladığını ve hiçbir başarının tesadüf olmadığını, Adap yolculuğunda yol arkadaşımız olan ve Kahramanmaraşa Türkiye derecesi gururu yaşatan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi. 

Ufka Yolculuk 8 Bilgi ve Kültür Yarışması  sayesinde öğrencilerde çok önemli kazanımlar elde edildiğini aktaran Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul "Yarışmanın bu yılki konusu "adap"tı. Adap, tüm insanlığın başucunda bulunması gereken daha doğrusu insan olmanın en önemli özelliklerden biri olan bir değerdir diye düşünüyorum. Buradan ister dereceye girsin ya da girmesin ama yarışma kitaplarında da yer alan konularda olduğu gibi hepimizin yaşadığı çevrede adabın gereklerini mutlaka yerine getirmemiz gerekir. Ahlak, adap gibi değerler bir hayat boyu sürmeli ve devam etmelidir." dedi.



Ödüller
Yarışmada Kahramanmaraş’ın plakasına atfen il genelinde dereceye giren  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden 46’ şar kişiye çeşitli ödüller verilirken; birincilere 1.500 TL, ikincilere 1.000 TL, üçüncülere 750 TL 4. -10. Olanlara 250 TL nakit para ödülü verilirken; 11. – 46. Olan yarışmacılara 100 er TL lik Hediye Çeki verilecek.  

 

Ödül Törenine katılıp ödülünü alamayan ilk 10’ daki öğrenciler Ödüllerini Merdân Ahlak Kültür ve Çevre Derneğinde alabilecek; 11. – 46. Olan yarışmacılar ise 100 er TL lik Hediye Çeklerini Gazi Ortaokulu yanında bulunan Benim Çarşım AVM’ den kullanabilecekler.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz ProgramıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz Programı

KEMAL KARAKÜÇÜK TUTUKLANDISonraki Haber

KEMAL KARAKÜÇÜK TUTUKLANDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar