Yüzde 100 Engelli Çocuğun Ayağını Kırdı Sadece ‘Kınama’ Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde 100 Engelli Çocuğun Ayağını Kırdı Sadece ‘Kınama’ Aldı
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan ve tedavi için Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan özel bir engelli rehabilitasyon okulunda tedavi gören 15 yaşında ve yüzde 100 engelli olan Efe Can Karataş’ın ayağı bağdaş oturtulmak isterken kırıldı.

Fizyoterapist olarak görev yapan İsmail K. engelli Efe Can Karataş’ın ayağının kırılmasına sebebp olduğu ve hastane yerine engelli çocuğu evine gönderdiği iddia ediliyor.

Olayın ardından çocuğun ailesi bahse konu şahsı şikayet etti. Başlatılan idari soruşturma neticesin de şahsa sadece kınama cezası verildiği belirtiliyor.

Olayın detayların da ise 15 yaşındaki engelli çocuğun çığlık atmasına ve canının yandığını bildirmesine rağmen İsmail K. Ambulans çağırmak yerine çocuğu refakatçi olan annesiyle birlikte evine gönderdi.


Ailesi tarafından daha sonra Türkoğlu Devlet Hastanesi'ne götürülen ve çekilen röntgeninde sol bacağında kırık tespit edilen çocuk Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Küçük çocuk enfeksiyon hastalığı kaptığı için ameliyat edildi. Aile ise bu durumun ardından hem merkez hem de İsmail K. Hakkın da şikayetçi oldu.

  Okul yönetimi ise suçlamaları kabul etmeyerek olayı reddetti. Yapılan soruşturma neticesin de ise İsmail K. İsimli şahsa sadece kınama cezası verildi ve merkez hakkın da işlem yapılmadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’de aileye gönderdiği sonuçta “Soruşturma sonucunda fizyoterapist İsmail K.'nın yüzde 100 engelli olan Efe Can'ı seans esnasında oturtarak bacaklarına ağır bir şekilde baskı uygulaması sonucunda sol bacak kemiğinin kırıldığı fiili sübuta erdiğinden 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/B-a maddesi gereğince adı geçen fizyoterapistin kınama cezası ile tecziyesi uygun görülmüştür. “denildi. 

Kaynak: Maraşanahaber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta 37 Bina Çürük ÇıktıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta 37 Bina Çürük Çıktı

İsotu biz üretiyoruz patentini Kahramanmaraş almaya çalışıyorSonraki Haber

İsotu biz üretiyoruz patentini Kahramanm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar