Mustafa KAPLAN

Mustafa KAPLAN

Mail: [email protected]

2016 KPSS İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMELİYİZ?

Milyonlarca gencimizin memur olma hayali sürecinde 2016 KPSS sınavı dönemine girmiş bulunuyoruz.  Onbinlerce kişiyi memur yapacak 2016 KPSS hazırlığı  için nasıl bir yol izlemeliyiz? Memur olmak zor mu?

Cevaplamaya ikinci sorudan başlayalım, memur olmak zor değil! Bunu niçin söylüyorum: binlerce kursiyerimizin memur olduğunu gördüğüm için, onlarca kursiyerimizin de il birincileri, Türkiye dereceleri yaptığı için. Gözümüzde büyütmeyelim. Kazanmak için  Sınavın  gereğini yapalım yeter.

Bu gereği yerine getirmek içinde hiç zaman kaybetmeden ders çalışmaya başlayalım. Bu doğrultuda sizlere ilk tavsiyem içinde bulunduğumuz yaz döneminde  en zayıf olduğumuz bir dersi (matematik veya  tarih dersi olur), iki aylık süreçte çalışarak iyi bir altyapı oluşturmak olacaktır. Kaynağınız yoksa da kurs merkezlerinin vermiş olduğu yaz çalışma kitapları başlangıç için kullanabileceğiniz kaynaklar olabilir. Bu konuda Yediiklim Akademi çok güzel bir çalışma yapmakta uğrayan herkese yaz çalışma kaynağı hediye etmektedir.

KPSS hazırlığı çalışması düzenli ve disiplinli çalışmayı gerektiren bir süreçtir, bu süreçte elbette bireysel çalışma çok önemli bir husustur. Bu olmadan başarılı olmakta mümkün değil, ancak bireysel çalışmanın yanında motivasyonumuzu sürekli yüksek tutmak için KPSS’ye yıllarını vermiş kurs merkezleri ve öğretmenlerden de destek almanın büyük faydası olduğunu da unutmamak gerekir.

Biliyoruz ki Kahramanmaraşsımız da birçok KPSS kurs merkezi bulunmaktadır, 2016 KPSS hazırlığı için kendimize bir kurs merkezi seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Sorusunu soracak olursanız, destek  almayı planladığınız kurs merkezi için dikkat etmemiz gereken noktaları şöyle sıralayabiliriz:

1)Kurs merkezinin geçmişine:  şehrimizde faaliyet gösteren en eski ve tecrübeli olan Mustafa Akyol Hoca’nın yönetimindeki Akademi KPSS ve Mustafa Çelik yönetimindeki Yediiklim Akademi KPSS kurs merkezlerini diyebiliriz. Ayrıca İhtiyaç Akademinin de bu alanda çalışmalar yaptığını hatırlatmak isterim.

2)Gitmek istediğiniz kurs merkezinin deneyimli öğretmenlerinin olması, bu öğretmenlerin deneyimlerini, bilği birikimlerini sevgi ve özveri ile sizlere aktarması.

3)Kurs merkezlerinin taahhütlerini yerine getirmesi, kaynaklarını zamanında vermesi, dönem başında yaptığı programa göre düzenli şekilde denemelerini yapması, konuları zamanında bitirip yılsonu genel tekrar yapması kurs merkezlerinde dikkat etmemiz gereken en önemli konulardandır.

4)Bir diğer önemli husus ise kaynakların kalitesi, denemelerin sınavla örtüşmesi, (kursiyerlerin sınavdan sonra söylediği hocam kendimi denemede zannettim soruların çoğu benzer, hatta tıpa tıp aynı demesi) 

Bütün memur adaylarına 2016 KPSS’sinin başarı getirmesi dileklerimle.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar