Ahmet Durmaz

Ahmet Durmaz

Mail: [email protected]

K.MARAŞ SMMM ODASI SEÇİMLERİ VE SEÇMEN İRADESİ!

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ‘nın başkalık yarışı için ‘’Kim başkan olabilir?’’  sorusunun seçim öncesinde üç ihtimali vardı.
Çünkü üç başkan adayımız vardı. Yazının devamındaki eleştirilerimin yerine oturması açısından herkes bilse de ben tek tek yazıyorum. Kimler idi?

  1. Halit Alcı
  2. Abdullah Kalın
  3. Aydoğan Düzgüner

Ve seçim süreci güzel bir ortamda, gayet demokratik bir şekilde tamamlandı. Sevgili meslektaşlarımızın iradesi sandığa şu şekilde yansımıştı.

Aydoğan Düzgüner ve Gurubu 194 oy
Abdullah Kalın ve Gurubu 193 oy,
Halit Alcı ve Gurubu ise 136 oy,


Bu demokratik yarışın sonrasının başka bir örneği var mıdır bilinmez ancak sonrasında ilginç bir sürece evrildi.  Birkaç gün önce ilk yönetim kurulu toplantısı ve başkalık seçimi yapıldı.

Sizce;Kim başkan oldu? Bu üç başkan adayı da başkan olamadı. Bir başkan adayımız 136 oy almasına rağmen, listede ilk sırada olmadığı için yönetime dahi giremedi.

Bir o kadar ilginç bir şey daha oldu. En çok oyu alan, Sayın Başkan Adayımız Aydoğan Düzgüner yönetim de sadece bir üye olarak yerini alırken, başkan adaylığı bile siz konusu olmayan Sayın Atilla Sarıyıldız K.Maraş SMMM Odasına Başkan olarak seçildi.

Seçim sürecinde farklı listelerde bir rakip olmakla birlikte, tabi Sayın Atilla Sarıyıldız benim ağabeyim ve sevgili bir dostumdur. Ancak ortadaki durumu da değerlendirme hakkımı da teslim etmeden şu değerlendirmeyi de tarafsız olarak yapmak zorundayım.

Meslektaşlarımızdan en fazla oyu alarak seçimin kazananı olan Sayın Başkan Adayımız Aydoğan Düzgüner ‘ e başkanlığının teslim edilmemesi bir yana, yönetimde sadece bir üye olarak kalması sizce seçmen iradesi karşısında; bu tezahürü ne şekilde açıklayabiliriz? Nasıl özümseyebiliriz?  Kaldı ki bir önceki yönetim oluşumunda hiçbir şekilde şart sunmadan, desteğini Halit Alcı gurubundan yana kullanan bir başkan adayına. Bence demokrasi özümsemesi sorunu burada da kendini gösterdi.

Peki, düşüncelerini ve projelerine inanarak desteklediği ve seçimini Sayın Aydoğan Düzgüner’ den yana kullanan 194 meslektaşımızın iradesine ne oldu. Bu oylar oluşan yönetimin neresinde, Sormak istiyorum. Bu oyları kim temsil edecek?

Bu garip tablo karşısında insanın aklına bazı sorularda geliyor. Hani ülkemizde hep varlığını hep hissettiğimiz, ama tutamadığımız, göremediğimiz, dokunamadığımız o el, bizim oda seçimlerine de mi el attı acaba.

Anlamak açısından soruyorum, lütfen kimse alınmasın. Son süreçte ne değişti de kararlar yeniden şekillendi ve yeni yönetimin oluşmasında Sayın Aydoğan Düzgüner’in hangi davranışları, hangi söylemleri, karşılık bulmadı ki; yönetimde sadece bir üye olarak kendisini bulmasına neden oldu. Acaba korsana karşı tavrı dik duruşu mu! Ranta hayır sloganı mı! Bir açıklamaya muhtaç değil mi sizce?

Biz ali-cengiz oyunlarını bilen ve defaten tecrübe etmiş bir toplumuz. Çünkü birçok süreçte bunları yaşadık, gördük. Yani bizde şaşkınlık yaratmaz aslında bu garip süreçler. Ancak bu tezahür; mesleğimiz adına üzüntü yaşatacak ve mutlaka vicdanlarda bir karşılık olarak yerini bulacaktır.

Saygılarımı sunarım tüm dostlara.  Hayırlı iftarlar.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar