Ahmet Durmaz

Ahmet Durmaz

Mail: [email protected]

SEN NEYMİŞSİN BE İSTANBUL!

Cumhuriyet tarihinde böyle bir seçim süreci hiç olmamıştır herhalde. Birçok şey yaşanmakla birlikte yerele ilişkin meseleler bu köşemde benim önceliğim olduğu için detaylı yorumlamayacağım.

Ancak hafızamızda kalan ve bence yıllarca unutulmayacak en çok tartışmalı sözleri yani enleri şöyle bir özetlersek herhalde anlaşılacağımı düşünüyorum.

Adaylığının belli olması ile Sayın Bin Ali Yıldırım Meclis başkanlığından istifa sürecinde muhalefet eleştirilerine cevaben ‘’ Seçim siyasi bir faaliyet değildir.’’   diyerek ilginç bir start vermişti.

Hatırlayalım. Pakdemirli bir seçim konuşmasında vatandaşlara "Bu adilere sandıkta gereken cevabı verecek misiniz?" diye sormuştu.

Ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ne demişti. “Ne diyor Yunan medyası İstanbul’u Yunan kazandı. Bir dakika ya! Bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? Hesap büyük, olay büyük” diyerek beklide seçimin kaderini değiştirdi.

31 Mart akşamında sonra seçim iptali sürecindeki enler ise Ali İhsan Yavuzdan geldi.; Ne Dedi oyların çalındığı iddiasına ilişkin "Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu" 

Bin Ali Yıldırım ise ‘’ bu seçim murdar oldu’’ diyerek bir gol daha atmıştı kendi kalesine.

 

Ve seçim iptal oldu.

24 Haziran’ a devam eden süreçte beklenen soft bir seçim kampanyasının son haftasında işler kızışmıştı.

Son hafta enler Cumhurbaşkanımızdan geldi. Neydi onlar.  ‘’Azgın azınlık’’, ‘’Sisi’’

Sonuç; Demokrasi kazandı, kucaklayıcı dil kazandı. ‘’ Her şey güzel olacak’’ diyen kazandı.

Peki Kahramanmaraş

Milletvekillerimizin sosyal medya paylaşımlarından ve takip edebildiğim açıklamalarından bir eksiklik görüyorum. Kaybedilmiş bir İstanbul seçimi ardından bence şu meseleye de dikkat etmeliler. Nedir o mesele?

Millet vekillerimizin kendi parti politika ve mesajlarını şehrimize taşımaktan ziyade, şehrimizin meselelerini Ankara’ ya yani Meclise taşımaları ve Mecliste bunları haykırmaları gerekmektedir.

Mesela;

Suriyeli mülteciler meselesi; şehrimizin en önemli problemi bence.

Mülteciler derneğinden haziran ayın içerisindeki rakamlarına göre Kahramanmaraş’ ta 88.543 Suriyeli mülteci yaşıyor.

Bu gayri resmi rakamları da göz önüne alınırsa neredeyse %10 tekabül ediyor.

60-65 bin oyla milletvekili seçilebildiği göz önüne alınır ise birkaç yıl sonrasında bir milletvekili çıkarabilecek durumda olacaklar.

Bir şehrin %10 mülteci olur mu?

Kahramanmaraş belediyesinin veya milletvekillerimiz bu konuna ne düşüyorlar. Ne söylüyorlar. Yüksek perdeden duymak istiyoruz.

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar