Başkan Ahmet Zor'dan Öğretmenler Günü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ahmet Zor'dan Öğretmenler Günü Mesajı
Saadet Partisi İl Başkanı Avukat Ahmet Zor, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan ZOR yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ÖĞRETMENİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZMEK EN GÜZEL HEDİYE

Öğretmen bir çocuğun kaderi olsa da aslında ülkemizin kaderdir. Öğretmenler ülkenin geleceğini inşaa eden en önemli mimarlardır. Onların gayretiyle çocuklarımız hayata hazırlanmaktadır. Bu nedenle de öğretmenlerimizin statüleri daha iyi konumda olmalı. Öğretmenlerimizle ilgili bir çok sorunun varlığı hepimiz biliyoruz. Aslında imkan ve şartlar bu sorunları meydana getiriyor. Kısaca değinecek olursak bir çok okulda sınıflar 40-50 kişi bu ortamda sağlıklı bir ders nasıl işlenecek. Öğretmen bir öğrenci ile nasıl ilgilenip öğrencinin durumunu tespit edip çözüm bulacak. Bu durumda kaliteli eğitime kavuşmak zor. Öğretmen için daha da zor. Ücretli öğretmenlik tam bir zulüm ve adaletsizlik. Aynı işi yapan öğretmenler arasında ciddi manada maaş farkı. Madem öğretmene ihtiyaç var kadrolu olarak atansa iyi olmaz mı? Bu ücretli öğretmenlerimize zulüm değil mi? Öğretmenler arasında bir sınıf farkı meydana getirmek bile başlı başına bir sorun. Okullarda temizlik ve görevli sorunu var. Yine  personele ihtiyaç olmasına rağmen İŞ-KUR üzerinden şurdan buradan alınarak açık kapatılmaya çalışılıyor. 6 ay var 6 ay yok. Başladı geldi derken zaten okullar kapandı. Köy okullarında bu durum daha vahim okulda kalorifer yanacak İŞKUR bayan görevli göndermiş bayan görevli nasıl kalorifer yakacak,  kömür çekecek vb. sorunlar. En önemli sorunlardan biri de ekonomik durum. Öğretmenlerimizin maaşları çok yetersiz. Alınan maaş ile ay sonunun gelmesi zor. Ev kirası, gıda, yakıt vb. harcandıktan sonra elde ne kalabilir. Bir de okuyan çocuğu varsa işi daha zor. Bu durumda öğretmenlerimiz kendisini geliştirmek için teknolojik ihtiyaçlara, kaynaklara, kurs, eğitim vb. durumlar için kendisini kısıtlayabilir. Bu sorunları çözmek öğretmenlerimize en güzel hediye. 

Yukarda söylediğim sorunların hepsi öğretmenlerimizin görevlerini daha iyi yapmalarına engel ve sorun. En çok bakanın değiştiği Milli Eğitim Bakanlığınında bu sorunlara çözüm bulacağını sanmıyorum. Çünkü böyle bir dertleri de yok zaten. 

Ben öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve okulların daha iyi şartlarda eğitim görmesi ümidiyle değerli öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum . Öğretmenlerimizin hak ettiği değeri görmek üzere herkesi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Hayırlı günler diliyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraşspor şeytanın bacağını kırdı (2-1)Önceki Haber

Kahramanmaraşspor şeytanın bacağını kırd...

Kore Cumhuriyeti heyetinden EXPO 2023 ziyaretiSonraki Haber

Kore Cumhuriyeti heyetinden EXPO 2023 z...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar