Kore Cumhuriyeti heyetinden EXPO 2023 ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kore Cumhuriyeti heyetinden EXPO 2023 ziyareti
Kahramanmaraş’ta ana teması “Doğa dostu şehir ve duyarlılık” olan EXPO 2023’te tüm hazırlıklar hızla sürüyor.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee ve beraberindeki heyet EXPO 2023 alanını ziyaret ederek, EXPO’ya nasıl bir konseptle katılacaklarını açıkladı.

İlk olarak Ticaret ve Sanayi Odasında ağırlanan heyete, şehrin ekonomisi ve ticareti hakkında brifing verildi.

Daha sonra Onikişubat Belediyesine geçen heyet, burada da EXPO 2023 alanıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Burada açıklama yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023’ün ülkeler arasında kaynaşmaya, ticaretin gelişmesine, kazan kazan anlayışı içerinde daha büyük boyutlara taşıyacaklarına inandıklarını ifade etti.

Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde en az 50 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’ı yakından görmek ve katılım için istişarelerde bulunmak üzere kente gelen Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won IK LEE, Rekreasyon Alanı ve kent kültürüne hayran kaldı. 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek rehberliğinde Kahramanmaraş’ı gezerek kenti yakından tanıyan Büyükelçi ve beraberindeki heyet, EXPO 2023’de öncelikle ülkelere ayrılan kısımda bahçe bitkileri ekeceklerini, Kore kültürünü EXPO 2023 alanına taşıyarak, Kore hayranlarıyla buluşturacaklarını ifade ettiler. 

Kore’yi bütün değerleriyle Kahramanmaraş’a getireceklerini ve kafasında birçok fikrin olduğunu ifade eden Büyükelçi Won IK LEE, Expo alanına nasıl daha iyi bir konseptle katılacaklarının istişaresini yapmak üzere kente geldiklerini söyledi.

Ziyaretler sonunda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,“Güney Kore devletimizi EXPO’muzda ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Ülkelerimiz arasında EXPO’ya katılımla ülkeler arasında birliği, karşılıklı ticareti önemli ölçüde olumlu anlamda etkileyecektir diye düşünüyorum. Yani bu karşılıklı iş birliği de ülkelerimiz arasındaki yakınlaşmayı, daha yakın ilişkiler kurmayı ve ticari alanda da karşılıklı olarak “kazan kazan” anlayışı içerisinde çok daha iyi boyutlara taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee ise, “EXPO 2023 alanına nasıl bir katkı ile katılabiliriz diyerek incelemek için buradayız. Yani ilk başta bu EXPO’nun temasının bahçe olmasıdır. Geçen sene Türkiye’ye bu büyük bir yangın ortaya çıktığında on binden fazla Koreli Türkiye’ye 150 binden fazla fidan bağışı yapmıştı. Kore tarafından bağışlanan fidanlarla Türkiye’nin 6 şehrinde Türkiye dostluk ormanı kurulmuştu. Bu 2 ülke arasındaki dostluğu bir çevre dostluğu boyutuna taşımak istiyoruz. Bunu EXPO’da da bir tanıtma fırsatı olursa iyi olacağını düşünüyorum. Yani şimdi öyle bir fikrimiz var. Bunun dışında sayın Belediye Başkanı ve büyük elçilerle tanışarak nasıl bir şekilde katkıda bulunacağımızı değerlendireceğiz. Bir de şuan Türkiye’de de çok fazla Türkiye hayranları var. Kore şarkılarını seven gençler var. Ankara’da Kore Kore Kültürü Merkezi bulunmakta. EXPO sürecinde oradaki ekipleri buraya getirip burada Kore kültür günü düzenleyebiliriz. Belki katılımcılar için eğlenceli olabilir. Yani bir sürü fikirlerim var kafamda” diye konuştu.

Kore heyeti daha sonra kentte, bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ahmet Zor'dan Öğretmenler Günü MesajıÖnceki Haber

Başkan Ahmet Zor'dan Öğretmenler Günü Me...

Elbistan’da otomobil takla attı: 1 yaralıSonraki Haber

Elbistan’da otomobil takla attı: 1 yaral...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar