Başkan Mahçiçek’in Mevlid Kandili mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Mahçiçek’in Mevlid Kandili mesajı
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) dünyaya gelişinin 1451’inci yıldönümü olan Mevlid Kandili dolayısıyla mesajı yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Hz. Peygamberimiz, bütün insanlığa örnek olacak bir hayat sürmüş; sevgi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi hayatında bizzat tatbik etmiştir” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, cuma gününü cumartesiye bağlayan gecenin alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyaya gelişinin  yıldönümü olan Mevlid Kandili dolayısıyla mesajı yayımladı.

“Hz. Peygamber’imizin hayatını örnek almalıyız”

Başkan Mahçiçek, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in dünyayı teşrif edişini hep birlikte idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sözlerimin başında belirtmek isterim ki insanlığa müjdeci ve uyarıcı olarak gönderilen sevgili Peygamberimizi bugün bir kez daha sevgi ve özlemle anıyorum. Hz. Peygamberimiz, bütün insanlığa örnek olacak bir hayat sürmüş; sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi hayatında bizzat tatbik etmiştir. Peygamber Efendimizin yakın akrabayla ilişkileri, komşuluk münasebetleri, çocuklara davranışı, kadın hakları ve canlılara yaklaşımı gibi örnek almamız gereken birçok özelliği vardır. Peygamber Efendimizin bu yaklaşımı bizim en önemli değerlerimizdir ve bu değerleri hayatımıza yansıtmalıyız. Bugün yeryüzü onun getirdiği değerlerle buluşursa, insanlık huzuru yaşayacaktır. Dünyayı, İslam’ın şefkat, merhamet, hakkaniyet, güzel ahlak ve bir arada yaşama ilkeleriyle tanıştırmak ise son Peygambere ümmet olmanın onurunu yaşayan müminlerin iman ve kulluk sorumluluğudur. İşte idrak ettiğimiz Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu günler toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili’nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini diliyor, milletimizin, tüm İslam âleminin ve Kahramanmaraşlı kardeşlerimin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tam Bana Göre Festival’de Kahramanmaraş RüzgârıÖnceki Haber

Tam Bana Göre Festival’de Kahramanmaraş...

KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu’ndan Rektör Yasım’a “Hayırlı Olsun” ZiyaretiSonraki Haber

KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu’ndan Rektö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar