Başkan Yılmazcan’dan Açıklama: Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yılmazcan’dan Açıklama: Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik
Merkez üssü Pazarcık’ın İğdeli, Salmanipak Mahalleleri en büyüğü 4.4 ve 4.1 şiddetinde olan ve artçıları devam eden depremlerle ilgili bir açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan şuana kadar can ve mal kaybıyla ilgili olumsuz bilgi almadıklarını tüm imkanlarıyla birlikte teyakkuzda beklediklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi bugün saat 14.30 sıralarında merkez üssü İğdeli Mahallesi olan 4.4 şiddetindeki depremle sarsıldı. Artçı sarsıntılar devam ederken saat 20:15 sıralarında artçıların şiddetinin 4.1’e çıkması vatandaşlarda panik havası oluşturdu.

Alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Kolluk Kuvvetleri ve Afad’la koordinasyonda olduklarını şuana kadar üzücü bir olayın yaşanmadığını, bundan sonra da yaşanmaması temennisinde bulundu. Hemşerilerine sağduyu çağrısı yapan Başkan Yılmazcan ekiplere talimat vererek sarsıntı nedeniyle panikleyip evlerine giremeyen hemşerini belirledikleri alanlarda misafir edebileceklerini söyledi.

Başkan Yılmazcan; “Bilindiği üzere ilçemiz dünyanın en tehlikeli fay hatları üzerinde kuruludur. Deprem bilimcilerin açıkladığı bilgilere göre ilçemizin çok yakınından geçen Doğu Anadolu Fay Hattının deprem üretme özelliği bilinmektedir. Bize düşen ise tüm önlemleri almak ve ilçemizi depreme hazırlamaktır. Geçtiğimiz aylarda oluşan sarsıntılar bugün de devam etti. En büyüğü 4.4 olan irili ufaklı sarsıntılar ve artçı sarsıntılar vatandaşlarımızda panik oluşturdu. 

Bu sarsıntılar kent merkezinde de hissedildi. Sarsıntılar nedeniyle ilçemizdeki birçok hemşerimiz panik nedeniyle evlerine girememektedir. Bizde belediye olarak Yukarı Pazarcık, Çamlıtepe ve Ahmet Bozdağı taziye evleri ile Ceviz Altı Düğün Salonunu konaklama ve barınma olarak hemşerilerimizin hizmetine açtık. Panik nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlarımız battaniyelerini alarak burada barınabilir.” Dedi.

Belediye olarak sabaha kadar tüm ekiplerini teyakkuza geçirdiklerinin de altını çizen Başkan Yılmazcan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile devamlı iletişim halinde olduklarını, Afad İl Müdürlüğü ilçelerinde hazır kıta çalışmaya hazır olduğunu da belirtti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi Müzik Öğretmenlerinden Büyük BaşarıÖnceki Haber

Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi Müzik Öğret...

Kahramanmaraş’ta PKK’ya ait depo ele geçirdildiSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta PKK’ya ait depo ele geç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar