Elbistan'da TOKİ Konutları Aralık Ayında Teslim Edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elbistan'da TOKİ Konutları Aralık Ayında Teslim Edilecek
AK Parti Elbistan İlçe Başkan Vekili Ahmet Gül, Karaelbistan Mahallesi’nde inşası süren TOKİ konutlarının aralık ayında teslim edilmesinin planlandığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Elbistan’da 2 yıl önce inşaatına başlanan 609 adet konut ile 9 dükkan ve altyapı ve çevre düzenlemesi projesinde sona yaklaşıldı. AK Parti Elbistan İlçe Başkan Vekili Ahmet Gül, ilçeye bağlı Karaelbistan Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin 500 kişinin yeni yaşam alanı olacak proje sahasını ziyaret ederek firma yetkilileri ile görüştü.

413 adet 2+1 ve 196 adet de 3+1 planında depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilen konutların, hak sahiplerine teslim edilmesi için titiz ve hızlı bir çalışma yapıldığını belirten Başkan Vekili Gül, “Elbistan’ımız, modern ve yeni bir yaşam alanına daha kavuşuyor. 28 bloktan oluşan 2+1 ve 3+1 konutlarda bina içi çalışmalar bitmek üzere. Çevre düzenleme ve bitkisel yapı ile peyzajda da yüzde 70 seviyelerine gelindiği bilgisini aldık. Şantiye genelinde ise yüzde 90’a yakın bir tamamlanma oranı var. Yüklenici firma, konutları 12.ay itibariyle TOKİ’ye teslim etmek için yaklaşık 300 personelle hummalı bir çalışma sürdürüyor. İnşallah hedeflenen sürede çalışmaların bitmesiyle birlikte hak sahibi vatandaşlarımız yeni yuvalarına taşınmaya başlayacak” dedi.

İlk Evim Projesi çerçevesinde de Elbistan’a 750 konut yapılacağını anımsatan AK Parti Elbistan İlçe Başkan Vekili Ahmet Gül, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülkemizin dört bir yanında sosyal konut projeleri hayata geçiriliyor. Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak olan İlk Evim Projesi’nde de ilçemize 750 konut inşa edilecek. Bitmek üzere olan projeyle beraber yaklaşık 1500 konut kazandırılmış olacak. Evlerini yapmak isteyenlere de aynı proje çerçevesinde arsa satışı da yapılacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan bu projelerle vatandaşlarımızın yeni yuva sevinçlerine ortak oluyoruz. İnşallah, en kısa sürede anahtarlarını teslim ederek onların dualarını almış olacağız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta Avukatlar Başkan Gül ile devam dediÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta Avukatlar Başkan Gül il...

Kahramanmaraşlı gazeteci ve yazardan ‘gönüle dokunan kitap’ projesiSonraki Haber

Kahramanmaraşlı gazeteci ve yazardan ‘gö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar