Kıbrıs'ta Kahramanmaraş Rüzgârı Esti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kıbrıs'ta Kahramanmaraş Rüzgârı Esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyaretleri kapsamında düzenlenen Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali'ne Kahramanmaraş damga vurdu. Başkan Güngör, "Standımızda değerli belediye başkanlarımızı ve Kıbrıslı kardeşlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyaretleri kapsamında "Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali" düzenlendi. Türkiye'den Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Konya, Trabzon ve Mamak belediyelerinin stant açtığı festivalde, gastronomiden geleneksel el sanatlarına kadar birçok zenginlik ziyaretçilere tanıtıldı. Kıbrıs'ta ziyaretlerini sürdüren Türkiye Belediyeler Birliği'nin koordinesindeki heyetin katıldığı festival vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılanırken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stant ise etkinliğe damga vurdu. Başkan Hayrettin Güngör yaptığı açıklamada, "Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali sebebiyle kurduğumuz Kahramanmaraş standımızda değerli belediye başkanlarımızı ve Kıbrıslı kardeşlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Dondurmaya olan ilginin yanında edebiyata olan ilgi de memnuniyet verici" ifadelerini kullandı.

 

Kıbrıs Sıcağında Dondurmayla Serinlediler

Şehrin zengin mutfağından sayısız lezzetin bulunduğu stantta, Kahramanmaraş Dondurması ilgi odağı oldu. Uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçilere ikram edilen dondurmanın yanı sıra stantta tarhana, kırmızı biber ve fıstık ezmesi gibi ürünler de yer aldı. Sıcaklığın 40 dereceye yaklaştığı alanda serinleyen ziyaretçiler, dondurma şovunu da beğeniyle karşıladı.

 

Kültürel Zenginlikler Tanıtıldı

Geleneksel el sanatlarından yemeni, simsırma, bakır ve ahşap ürünlerinin yer aldığı stantta, edebi eserler de unutulmadı. Büyükşehir Kültür Yayınları'ndan çok sayıda eserin ziyaretçilerle buluşturulduğu alanda, İkindi Yazıları, Evvelahir ve Yitiksöz dsergileri de ilgiyle karşılandı. Geleneksel kıyafetlerin ve enstrümanların da tanıtıldığı etkinlikte, kardeş şehir Trabzon standında davul zurna eşliğinde horon ve halayın buluşması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Feriha Mert, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında genel müdür yardımcısı olarak atandı.Önceki Haber

Feriha Mert, Ulaştırma ve Altyapı Bakanl...

Prof. Dr. Yardımcıoğlu: Türklere Terörist Diyen Doğu Perinçek Şimdi de İslâmcı mı Olmuş?Sonraki Haber

Prof. Dr. Yardımcıoğlu: Türklere Teröris...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar