KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNE KAHRAMANMARAŞTAN BÜYÜK İLGİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNE KAHRAMANMARAŞTAN BÜYÜK İLGİ
KSÜ KAGİM- İŞKUR İşbirliğiyle Düzenlenen 2019 Bahar ve Yaz Dönemi KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine Kahramanmaraşlılar Büyük İlgi Gösterdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) ve Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğinde 2019 Bahar ve Yaz dönemlerinde gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitemiz Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) ile İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine Kahramanmaraşlıların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, İŞKUR ile imzalanan Girişimcilik Eğitim Programı Tip İşbirliği Protokolü kapsamında 24 gruptan oluşan toplam 559 girişimci adayımıza KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildiğini belirtti.

foto1.jpg

KAGİM Müdürü Doç. Dr. Ali Haluk Pınar ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a, İşkur İl Müdürü Ali Yüce’ye, KOSGEB Kahramanmaraş Müdürü Gülden Uslu’ya, Eğitimlerin gerçekleştirildiği Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yeşil’e ve eğitmen olarak görev alan üniversitemizin değerli öğretim üyelerine bu eğitimlerin gerçekleştirilmesine olan çok önemli katkılarından dolayı teşekkürü bir borç bildiğini belirterek yeni bir destek programı olan “Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” kapsamında verilen desteğin miktarının geleneksel girişimciler için 60.000 TL’ye kadar, ileri girişimciler için ise 370.000 TL’ye kadar ulaşabildiğini ifade etti.

KOSGEB Destek programının amacı, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş planlarını/iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini arttırmak, yeni kurulan işletmelerin en kırılgan oldukları dönemde hayatta kalma oranının arttırılmasına katkı sağlayacak yapıların ve ulusal plan ve programlar doğrultusunda yeni işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamak olarak belirtilmekte olup, konu hakkında detaylı bilgiye https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6835/girisimciligi-gelistirme-destek-programi web adresinden ulaşılabilmektedir.



 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜVENÇ; ‘İSTASYON ÜST GEÇİDİ 15 GÜNDE, BİTECEK’Önceki Haber

GÜVENÇ; ‘İSTASYON ÜST GEÇİDİ 15 GÜNDE, B...

MESUT KAPLAN: "KAHROSLUN ÇİN YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN"Sonraki Haber

MESUT KAPLAN: "KAHROSLUN ÇİN YAŞASIN TAM...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar