MHP’li Yavuz: 12 Şubat, bağımsızlığın en cesur örneğidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP’li Yavuz: 12 Şubat, bağımsızlığın en cesur örneğidir
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çağlayancerit İlçe Başkanı Adem Yavuz, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; 12 Şubat tarihinin, bağımsızlığın en cesur örneği olduğunu belirtti.

Başkan Yavuz, bir asır önce Anadolu’yu karış karış işgal eden düşmana karşı büyük bir mücadele vererek ‘kendi kendini kurtaran şehir’ unvanına sahip olan Maraş’ın, bağımsızlık hayali kuran bütün milletlere ilham olduğunu ifade etti. Yavuz, “Kahraman Maraşlılar; burçların bayraksız, minarelerin ezansız ve Türk milletinin esir olmayacağını Maraş’tan dünyaya haykırmıştır. 12 Şubat; halkımız için istiklal, şeref ve kıvanç günüdür. Her bir yöresi ayrı bir destanla dolu olan Türk Kurtuluş Savaşımızın Maraş Cephesi, Türkiye tarihi için ayrı bir öneme sahiptir” dedi. 
Fikir ve düşünce hayatımızın mümtaz şahsiyeti Necip Fazıl Kısakürek’in; “Birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım, ama hiç biri ile övünemem övünülecek bir şeyim varsa oda Maraşlı olmamdır” ifadelerine alıntılayan Yavuz, mesajında şunları kaydetti: “Kahramanmaraşlı olmakla, ne kadar övünsek azdır. Çünkü Kahramanmaraş, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini vermiş bir şehirdir. Vatanın kıymetini en çok bilen şehirdir. Diline, dinine, inancına en sıkı sarılan şehirdir. Bağımsızlık söz konusu olduğunda en cesur örnekleri ortaya koyan, en büyük destanları yazan bir şehirdir. Esareti cesaretle yenen tek şehirdir. Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in de dediği gibi Kahramanmaraşlı olmakla ne kadar övünsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle Kahramanmaraş’ımızın Kurtuluş Bayramını yürekten kutluyor, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimi minnetle anıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KMTSO’dan Hizmet Kalitesini Artıracak ProjeÖnceki Haber

KMTSO’dan Hizmet Kalitesini Artıracak Pr...

Saadet Partisi Kahramanmaraş’ta GençleşiyorSonraki Haber

Saadet Partisi Kahramanmaraş’ta Gençleşi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar