VALİ MÜKERREM ÜNLÜER’İN 6 ŞUBAT DEPREMLERİ YILDÖNÜMÜ ANMA MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VALİ MÜKERREM ÜNLÜER’İN 6 ŞUBAT DEPREMLERİ YILDÖNÜMÜ ANMA MESAJI
BUGÜN 6 ŞUBAT 2024 Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 11 ilimizi doğrudan etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin birinci yılı.

Kadim şehir Kahramanmaraş, yıllar önce yaşadığı büyük depremden sonra asrın felaketi ile bir kez daha yüz yüze geldi.

6 Şubat 2023, saat 04.17'de ve ardından saat 13.24'te merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçelerimiz olan 7,7 ve 7,6 şiddetinde ki depremlerle tüm Türkiye bir kez daha büyük yıkımlarla karşı karşıya kaldı. Şehrimizde 7.491 bina depremin ilk anında yıkıldı. Meydana gelen bu büyük depremlerde, Kahramanmaraş’ta 12.713 canımızı gözyaşları içerisinde toprağa verdik. Deprem nedeniyle şehrin hemen hemen her yerinde hüzünlü hikâyeler yaşadık. 

O gece bütün dünya, bir devlet ve milletin nasıl tek yürek olduğuna şahitlik etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm durumu ilan edilerek, deprem bölgesinde olağanüstü hâl uygulaması başlatıldı. Devletimizin tüm kurumları, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz milletimiz bir seferberlik ruhuyla, Kahramanmaraşlı kardeşlerinin ve depremi yaşayan 10 ilimizin yardımına koştu.  

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Bakanlıklarımız, AFAD, Jandarma, UMKE, Kızılay, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerimiz, afetzedelerimize yardım etmek için yoğun çaba harcayarak, bir taraftan arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da çadır, konteyner ve prefabrik yapıların kurulumuna hız vererek afetzedelerimizin daha sağlıklı ve güvenli alanlara yerleştirilmesi sağlandı. Vatandaşlarımızı kira ve taşınma yardımlarıyla destekledik ve kalıcı konutlara yerleşene kadar bu desteklerimize de devam edeceğiz. 

Devletimiz ve milletimiz el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş, yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için örnek bir dayanışma ruhu sergilemiş ve normal hayata dönmek için olağanüstü bir gayret göstermiştir. Ecdadın bize en büyük armağanı olan birlik beraberlik ruhunu her daim yaşatan bir millet olduğumuza bir kez daha şahit olduk. Bu zor günümüzde Kahramanmaraş’ımızın ve depremi yaşamış şehirlerimizin yanında olan aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 

Kahramanmaraş ve ilçelerinin baştan aşağı yeniden imar, inşa ve ihyası çalışmaları kapsamında ilk etapta afetzede vatandaşlarımız için TOKİ Konutlarına başlandı. Bunların bir bölümü tamamlandı. Depremin sene-i devriyesi olan 6 Şubat’ta, 10 bine yakın hak sahibimiz için kura çekilerek anahtar teslimi yapılacak. En kısa sürede kalıcı konutları ve köy konutlarını tamamlayarak vatandaşlarımızı buralara yerleştirmek için gayret sarf ediyoruz. Bizler TOKİ Konutlarımızı yaparken vatandaşlarımızın doğduğu, büyüdüğü mahallesinde yaşamaya devam etsin diye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız öncülüğünde “Yerinde Dönüşüm” çalışmalarına da başladık. Bu kapsamda Azerbaycan devleti, TOKİ ve Emlak Konut tarafından şehir merkezimizde ticari mekanlar, cazibe merkezleri ve vatandaşlarımızın ikamet edeceği konutların yapımına başlandı ve çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir.

6 Şubat depremlerinin izlerini devletimiz ve milletimiz ile birlikte silmeye çalışıyoruz. Bu süreçte şehrimize altı defa ziyarette bulunarak yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere aziz milletimize, Bakanlarımıza, bizlere destek veren tüm ülkelere ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.
 

Şunu akıldan çıkarmamamız gerekir ki, ülkemizin dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunuyor olması dolayısıyla depremlerle önümüzdeki zamanlarda da karşı karşıya kalacağımız kaçınılmaz bir gerçektir. Bu durum, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, bugün ve gelecekte de bu tür felaketlerin yaşanma ihtimalini hiçbir zaman göz ardı etmememizi gerekli kılmaktadır. Önemli olan doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve bu afetlerde can kaybını en aza indirmektir. Bizler bunun için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı da bu bilinçte olmaya davet ediyorum.
  
Bu vesileyle, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin anma yıldönümünde, böyle acıların ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremlerde hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden korusun.

Mükerrem Ünlüer
Kahramanmaraş Valisi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta hayaller, ‘Hayat Yeniden Vakfı’ ile gerçeğe dönüşüyorÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta hayaller, ‘Hayat Yenide...

Depremde Hayatını Kaybedenler 1. Yıl Dönümünde Dualarla AnıldıSonraki Haber

Depremde Hayatını Kaybedenler 1. Yıl Dön...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar